• Cukr moučka je to moučkový cukr? - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Cukr moučka je to moučkový cukr?. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.

    Další informace

  • Další témata a dotazy - Cukr moučka je to moučkový cukr?

  • Do cukrárny cukr s sebou-šetření



    Další informace


  • Proč má skoro každý raději sladké než slané? Slané mi přijde mnohem návykovější než cukr.



    Další informace


  • kde koupit vanilínový cukr:?

    Nevíte prosím vás někdo, kde si mohu objednat větší množství vanilínového cukru ? Od 500 gr - 2000gr ?

    Další informace


    Zdravím,ví někdo jaký cukr je: plundrový, sekaný, drcený?Může to být: kostkový,krystalový,mletý.

    Doplňuji:Názvy cukru jsem našla v sešitě receptů z roku 1920 po mé prababičce.Bohužel se jí už nemůžu zeptat.

    Další informace


    Z jakýho důvodu třeba v Božkově nevezmou destilát z cukr. třtiny a nevyrobí tam pořádný rum?

    Pořád samej tuzenák, tradiční a podobný patoky, tak proč neudělají rum?Rum mají už snad jenom v Ostravě, zde: a href"https://www.kupi.cz/sleva/rum-tuzemsky-bozkov" rel"nofollow" https://www.kupi.cz/ hellip /a

    Další informace


    Slazení čaje medem, je to zdravější, než cukr? A prý je to i s léčebnými účinky, je to pravda? Cukr v tom je také, ne?

    V medu jsou z kytiček ovocné cukry, a s nimi vitamíny a část lečivých látek z kytiček. Samotná sacharoza z řepy má jiné složení.

    Další informace


    Můžu si doma vyrobit kostkový cukr? Jde to? :D

    Doplňuji:Jujky, už jsem to našla.. )

    Další informace


    Je pravda, že karamel je zdravější než bílý cukr?

    Četla jsem, že nemá negativní účinky bílého cukru ( překyselování, demineralizace organismu).

    Další informace


    Jak svařit cukr na perlu nebo nitku?

    O ČIŠTĚNÍ CUKRUK zavařování ovoce je třeba čištěného a vařeného cukru, jenž se dle doby vaření dělí na 7 stupňů, jež určujeme zvláštním měřítkem postrádáme-li ho, nezbývá, než říditi se určitými známkami toho kterého stupně. Na 1 kg cukru nalijeme 2/3 l vody. Použijeme nádoby čisté, nejlépe kamenné, porculánové, nebo nové smaltované, neoprýskané, a za varu stíráme novou vlhkou houbou špinavou pěnu na okraji nádoby se usazující. Neobjevuje-li se už žádná pěna, je cukr vyčištěn. Pak ponoříme do roztoku lžíci a zvedneme ji do výše. Padá-li dolů cukr v podobě velkých kapek, je to prvý stupeň - tekutý var. Měřítko ukazuje 20°. O několik minut později smočíme do cukru dřevěnou lžíci, cukr má nyní padati se lžíce jako perlička na niti zavěšená. Také, stiskneme-li kapku cukru mezi ukazovákem a palcem, táhne se jako slabá nitka. To je druhý stupeň, malá perla, slabá nitka. 33-34°.Za chvilku na to zkoušíme cukr znovu. Se lžíce se táhne dlouhá nit, na níž visí kapka. Stisknutím mezi prsty objeví se delší nit, jež se netrhá. To je třetí stupeň, velká perla, 36°.Krátce na to uděláme z drátu očko, ponoříme je do cukru a hbitě na ně foukneme. Objeví se bublinky. To je čtvrtý stupeň, 40°. Za několik vteřin smočíme v cukru menší cedík a foukáme jeho dirkami. Vyletí z něho bublinky velikosti hrachu.To je pátý stupeň, který se již nemůže měřiti mírou.Za několik minut vnoříme do cukru dřevěné držadlo lžíce a smočíme je rychle ve studené vodě. Možno-li cukr zlomiti, aniž by se lepil, je to lom, š

    Další informace


    Cukr krupice? CO to je? Čím se to dá nahradit???

    Nejhrubší je krystal.Střední je krupice.jemný je moučka.Cukr krupice jde nahradit krystalem.

    Další informace


    Cukr krupice nebo krystal?



    Další informace


    Co je vanilínový cukr?

    Sem hledala ale nenašla.K čemu nebo na co se používá?děkuju

    Další informace


  • Stevie nebo Aztecky cukr?



    Další informace


  • Ahoj mám koupenou sušenou sirovátku a glukopur (hroznový cukr),Jak to mám smíchat (poměr)aby ztoho byl gainer.Dík.

    No, syrovatka ma cca. 13% bilkovin a 75% sacharidu.Takze velkej proteinovej napoj to neni. Cim vic pridas glukopuru budes zvedat mnozstvi sacharidu proti proteinu, ale gainer tim zcela nahradit nelze.debata o susene syrovatce treba zde: a href"http://forum.posilovani.net/index.php?actionvthread forum2 topic3408" rel"nofollow" http://forum.posilovani.net/ hellip /a

    Další informace


  • Zabíjí více lidí cukr nebo sůl?

    Obojí je v rozumné míře pro lidský organismus důležité.SŮL SE V PŘÍRODĚ VYSKYTUJE )Nadbytek soli: ...nadbytečný příjem (sol)i nepříznivě působí na kardiovaskulární systém a poškozuje funkci ledvin.Nadbytečný přísun soli ničí chuťové buňky a snižuje citlivosti na slanou chuť. Začarovaný kruh pak končí dalším bezděčným dosolováním. Mezinárodní lékařské výzkumy již dříve ukázaly, že vysoký příjem sodíku v podobě soli má velmi těsný vztah se zvyšováním krevního tlaku neboť sodík, mimo jiné, zadržuje v organismu vodu. a href"http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/sul-jeji-vliv-zdravi/" rel"nofollow" http://zdrava-vyziva.doktorka. cz/ hellip /a a href"http://www.vitalia.cz/tiskove-zpravy/sul-a-jeji-vliv-na-lidske-zdravi/" rel"nofollow" http://www.vitalia.cz/ hellip /a RAFINOVANÝ CUKR PŘÍRODA NEVYTVOŘILACukr, zejména bílý v nadbytečném množství poškodí zdraví asi více než sůl: a href"http://www.zdrava-vyziva-brno.cz/clanky/bily-cukr.html" rel"nofollow" http://www.zdrava-vyziva-brno. cz/ hellip /a Při optimálním složení stravy nezabíjí ani cukr, ani sůl :) a href"http://ona.idnes.czravda-o-cukru-pro-zdravi-neni-tak-spatny-jak-se-rika-f92-/zdravi.aspx?cA111121_114850_zdravi_pet" rel"nofollow" http://ona.idnes.cz/ hellip /a

    Další informace


    Proč je vysoký krevní cukr nebezpečný?

    Proč je při cukrovce (porucha zpracování cukrů z krve hromadění) závadné mít mnoho cukru v krvi? A nebo pro jedince, který nemá cukrovku proč není vhodné jíst přeslazená jídla? Na co má vliv zvýšené množství cukru v krvi?

    Další informace


    Jaké byliny snižují zvýšený cukr v krvi? Ne diabetes.

    Kontryhel.Také mám vyšší hladinu cukru v krvi, říká se tomu snížená tolerance , ještě to není diabetes, ale je třeba to hlídat.

    Další informace


    Dokázal by mi někdo vysvětlit, proč mám hodinu po jídle cukr 10,4?

    Jsem těhotná diabetička II. typu a snažím se udržet cukr v povolených hladinách. Zjistila jsem, že pomáhá, když ráno nejím žádné mléčné výrobky. Proto jsem dnes zkusila 50 g chleba (povolená gramáž) a 1/2 malého avokáda na něj. Pak už jen sůl, pepř, chilli a pár kapek limety. A 3 dl minerálky. Přesto jsem hodinu po jídle (lék jsem si vzala) naměřila glykémii 10,4. Nedokážu si představit, co bych měla snídat, abych měla po jídle 7,7, což je povolené maximum pro těhotné. Asi nic a k tomu čaj. :-(Děkuju za rychlou odpověď. Teď jdu srážet cukr procházkou...

    Další informace


    Co je v potravinách více škodlivé, řepný cukr nebo škroby?

    Je třeba vědět, že není cukr jako cukr. Cukrů je vícero druhů a jejich působení na tělo je rozdílné.Jsou:1. cukry jednoduché (monosacharidy) - ovocné - vstřebávají se rychle.2. cukry dvojité (disacharidy) - řepný cukr. Vyprovokuje činnost slinivky, ta vylučuje víc inzulínu. To vede pak vede ke zvyšování dávek cukru.3. cukry složité (polysachardy - např. škrob, vláknina. Ze škrobu vzniká přírodní cukr, který se vstřebává asi 6 hodin a je zdrojem energie.Takže škodlivější je řepný cukr.

    Další informace


  • Vylítne cukr při mrtvici?

    Může cukr vylítnout při mrtvici?

    Další informace