• Hermelín v mikrovlnce - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Hermelín v mikrovlnce. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.

    Další informace

  • Další témata a dotazy - Hermelín v mikrovlnce

  • jak opravit?vyhoreli mi brambory v mikrovlnce-vypla se a uz nejede co stim, stala deset tisic, nechci ji vyhodit, dik



    Další informace


    Ohřívání potravin: Co stojí nejmíň, ohřívání plynem, na elektrickým vařiči nebo v mikrovlnce?



    Další informace


    Jak se zbavit jiskření v mikrovlnce?



    Další informace


  • Otaceni talire v mikrovlnce



    Další informace


    Jak spravit nebo co udělat, když se netočí talíř v mikrovlnce?



    Další informace


  • Zavarovani v mikrovlnce



    Další informace


    Z jakého důvodu se v mikrovlnce ohřívá bramb. kaše pomaleji než třeba karbanátek?

    Karboš horký a kaše studená.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Jasně, že talíř přikryju poklopem pro ohřev a vÿkon pro jįdlo nastavuju na 500.Na vodu dávám plný výkon.

    Další informace


    Upeče se listové těsto v mikrovlnce?

    Nevíte někdo? Mám v plánu udělat šátečky s nutelou ale nefunguje mi trouba tak mě napadla mikrovlnka?

    Další informace


    Recept na nakládaný hermelín

    Dobrý den, chtěla bych si doma naložit hermelín. Doporučíte mi někdo recept?Ingredience a doba uležení? Díky

    Další informace


    Pizza v mikrovlnce



    Další informace


    Máte rádi hermelín?

    jak ho nejčastěji konzumujete?Já mám nejraději čerstvý jen tak zakousnout a k němu chléb s máslem. a href"http://www.novinky.cz/zena/zdravi/214480-s-hermelinem-se-da-kouzlit-ve-studene-i-teple-kuchyni.html" rel"nofollow" http://www.novinky.cz/ hellip /a

    Další informace


    Když se před smažením mírně osolí hermelín, je prý mnohem lepší?

    Když se před smažením mírně osolí hermelín, je prý mnohem lepší?

    Další informace


    Když rozmrazujete v mikrovlnce kuřecí maso, je po rozmražení na povrchu bílé?

    Nebo zůstane v původní barvě?Já s tím moc zkušeností nemám MVT používám minimálně, ale dnes jsem do ni dala rozmrazit kuřecí řízky, zapnula jsem program rozmrazování. Čas jsem nastavila na 10 minut a ještě jsem ho musela 2x prodloužit, protože to bylo pořád zmrzlé, ale na povrchu maso zbělalo, tak jako když se peče.Dělá to i vám, nebo jsem něco špatně nastavila, nebo mám špatnou MVT?Všem předem děkuji za odpovědi.

    Další informace


    Je běžné, aby při připravě popcornu podle návodu v mikrovlnce vždy cca 10% zrnek nepuklo, nebo dělám něco špatně?

    Přitom jsem zkoušel nechat o něco málo déle, některá puklá zrna byla místy až černá a stále stejný odpad..Doplňuji:Dělám to přesně podle návodu, troubu nastavit umím )) Sáček se tam nevejde sice tak, aby se mohl talíř otáčet (malý prostor), ale zkoušel jsem už obsah během přípravy protřepat, otočit atd., výsledek obdobný :-(

    Další informace


    Jdou některé mražené polotovary připravit v mikrovlnce?Máte s tím někdo zkušenosti?

    Jasně, mikrovlnka je téměř univerzální a úsporná. Jen u některých polotovarů je doporučení napřed rozmrazit (právě proto je tam přepínač výkonu, kde režim rozmrazování je ten na nejmenší výkon).Výsledný chuťový efekt bývá ovšem slabší, než u klasiky.Ale správnou lapidární odpověď má arygnoc! Dávám palec, dokud mám.

    Další informace


    Jaké máte zkušenosti s děláním popcornu v mikrovlnce?

    Mně se prostě neustále stává, že mi prostě třetina kuliček nevybouchne. Zkoušel jsem nastavit na mikrovlnce různé režimy, a stejně bez výsledku. A není to tím že by se třeba zasekl kotouč ve chvíli kdy se pytel nafoukne a mohl by se šprajcnout o stěnu, ten se normální točí pořád, ale prostě když do dám na 2min:40sec, tak má ten popcorn ideální barvu i chuť, ale tak třetina kuliček mi nevybouchne, a když ten interval protáhnu na 2min:50sec, tak jich sice vybouchne o nějakých 85%, ale ty ostatní co v předchozím případě byly OK, už smrdí připálením.A v návodu píšou počka až mezi praskajícími kuličkami bude 2-3 vteřinová pauza , jenže to se nikdy nestane. Kdybych čekal tak dlouho, tak by byly úplně černý, kde je teda chyba?A změnilo by se něco kdybych to dělal v normální troubě? A pokud jo, musel bych to vyndat z toho papírovýho pytle nebo se to i v normální troubě dělá v tom? A na kolik stupňů a jak dlouho?

    Další informace


    Jak se zhruba či podrobně vyrábí hermelín řekněme od úplného začátku výroby až do bodu, kdy se strčí do krabičky?

    a href"http://www.rozhlas.cz/krajeochoutky/_zprava/hermelinovy-fenomen-pochazi-ze-sedlcan 1450073" rel"nofollow" http://www.rozhlas.cz/ hellip /a Hermelínový fenomén pochází ze Sedlčan Denní kapacita továrny je přes 70.000 litrů mléka. To je uskladněno ve čtyřech tancích, odkud pak teče do deseti výrobních van. Hlídá je trojice sýrařů – nejdéle je tu Zdeňka Šiknerová. „Do van teče mléko už se zákysem, my tam dodáváme sířidlo, aby se to srazilo a mohl vzniknout základ sýru – sýrová zrna,“ popisuje. Tato dáma ani po třech desítkách let, co hermelín vyrábí, na něj nedá dopustit.Adam Brož, který sýry vozí do sklepů, má chuťové preference odlišné. „Vždycky jsem měl raději maso,“ usmívá se mladík, jehož rukama projede kompletní hermelínová produkce – jde o desítky tisíc kusů sýra denně. Z vozíku, který jede na devět dnů do sklepa, bere Kamil Arnošt hermelín pokaždé na ochutnávku: „Jde v podstatě o nasolený tvaroh, je v něm vidět strukturu sýrového zrna. Takový sýr pak začne ve sklepích měknout a obrůstat ušlechtilou bílou plísní.“Do sklepů, kde sýry zrají, jsme se kvůli několikrát zmiňované přísné hygieně bohužel podívat nemohli. atd. a href"http://laktoscollection.cz/view.php?nazevcamembert-z-normandie-a-sedlcansky-hermelin cisloclanku2007080001" rel"nofollow" http://laktoscollection.cz/ hellip /a a href"http://www.facestar.cz/gurman/take-milujete-hermelin-a-vite-kdy-vlastne-vznikl-a-jak-ziskal-sve-jmeno" rel"nofollow" http://www.facestar.cz/ hellip /a

    Další informace


    Co vse a jak se da varit v mikrovlnce ? Kamaradky dcera se stehuje do bytu a tam bude mit 6 tydnu jen mikrovlnku. :-(

    Daji se v ni udelat i vajicka na tvrdo. ? :-) -iv-Doplňuji::-o Ja sama cumim ! Ja sama 20 let myslela , ze je jen na ohrivani jidla ! :-) Diky. Zkusim sama ty brambory. :-) -iv-

    Další informace


    Camembert, Roquefort, Hermelín - kdy a kde se tyto sýry začaly vyrábět a jaký je původ jejich názvů?

    Všechno jsou to plísňové sýry. Původ se udává že na to přišli mlsní Francouzi. Ale kdo ví?

    Další informace


  • Experiment: hrozno v mikrovlnce = PLAZMA. Proč?

    Ahoj.Už dva dní se snažím pochopit, proč v té zatracené mikrovlnce vzniká plazma, když do ní umístíte dvě polokoule hroznového vína navzájem spojené kouskem dužiny.Kdybyste to chtěli vidět, máte to zde: a href"https://www.youtube.com/watch?vRwTjsRt0Fzo" rel"nofollow" https://www.youtube.com/ hellip /a Jediné pořádné vysvětlení, které na to existuje je v angličtině, což se dá, ale ještě k tomu sepsáno extrémně odborně zde: a href"http://www.madsci.orgosts/archives/1997-12/882909591.Ph.r.html" rel"nofollow" http://www.madsci.org/ hellip /a Ne, fakt tomu moc nerozumím. Kdybych ten experiment měla nějak popsat, tak je to následovně:Bobule hroznového vína je jednak tvořena velkým množstvím molekul vody, jednak obsahuje i relativně dost iontů. Tyto vlastnosti jsou základem pro rychlý ohřev, ale i spuštění i řetězové reakce vzniku iontů. Nicméně, samo o sobě to nestačí. Pokud do mikrovlnné trouby umístíte pouze jednotlivé hrozny, popřípadě dužinou nepropojené polokoule, ke vzniku plazmatu nedojde. Skutečně je potřeba k experimentu použít dvě polokoule hroznového vína, které jsou navzájem propojeny tenkou dužinou. V tomto konkrétním případě musí existovat nějaká forma zesílení mikrovlnného pole, které vede k rychlejšímu ohřevu. Je to dáno tím, že polokoule hroznového vína propojené dužinou tvoří dipolové antény. Polokoule hroznového vína představují dipólové antény, dužina mezi nimi pak přenosovou linku.A konec. Dál nevím. Nemám ani velkou představu o tom, co je to vlastně dipo

    Další informace