Hranolky v mikrovlnce - poradna, odpovědi na dotazNa této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Hranolky v mikrovlnce. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.Další informace |
Povídala mi lékařka, která se zajímá o léčbu těla i duše, že ohřívání v mikrovlnce je zdraví nebezpečně. Věříte tomu?Další informace |
jak opravit?vyhoreli mi brambory v mikrovlnce-vypla se a uz nejede co stim, stala deset tisic, nechci ji vyhodit, dikDalší informace |
Olej v mikrovlnceDalší informace |
Mohu ohřívat v mikrovlnce na talíři s kreslenými vzory jídlo?A mohu v ní ohřát kafe?Další informace |
Které materiály/kovy v zapnuté mikrovlnce jiskří a tím jí asi i poškozují?Další informace |
K čemu slouží v mikrovlnce tzv. papírek vevnitř zboku. Vadí, když chybí nebo je poškozený?Další informace |
Jak funguje stínění v mikrovlnce?Další informace |
Už se vám podařilo najednou ohřát vepřo, zelo, knedlo, vytáhnuté z lednice, v mikrovlnce?Maso horké, zelí studené a knedlíky vlažné!Další informace |
Upeče se listové těsto v mikrovlnce?Nevíte někdo? Mám v plánu udělat šátečky s nutelou ale nefunguje mi trouba tak mě napadla mikrovlnka?Další informace |
Pizza v mikrovlnceDalší informace |
Mohu udělat hranolky na slunečnicovém oleji?Já používám slunečnicovej odjakživa.Ony se daj dělat hranolky i na jiným typu oleje?To by mě zajímalo jak teda ve skutečnosti chutnaj brambory :)Další informace |
Konzervace zeleniny v mikrovlnceDalší informace |
Když rozmrazujete v mikrovlnce kuřecí maso, je po rozmražení na povrchu bílé?Nebo zůstane v původní barvě?Já s tím moc zkušeností nemám MVT používám minimálně, ale dnes jsem do ni dala rozmrazit kuřecí řízky, zapnula jsem program rozmrazování. Čas jsem nastavila na 10 minut a ještě jsem ho musela 2x prodloužit, protože to bylo pořád zmrzlé, ale na povrchu maso zbělalo, tak jako když se peče.Dělá to i vám, nebo jsem něco špatně nastavila, nebo mám špatnou MVT?Všem předem děkuji za odpovědi.Další informace |
Jsou hranolky ještě zásodotvorné, když pochází z brambor, nebo se smažením zkyselinotvorní?Smažená jídla jsou kyselinotvorná. a href"http://www.nasevyziva.cz/sekce-zasadite-a-kyselinotvorne-potraviny/clanek-zasadite-a-kyselinotv" rel"nofollow" http://www.nasevyziva.cz/ hellip /aDalší informace |
Je možné upéct klasické tvarohové buchty v mikrovlnce?Doplňuji:suaeda: když v ní nejde nic upéct, tak proč bývá ve většině webových kuchařek sekce Pečení v mikrovlnce nebo Recepty - mikrovlnná trouba ?Další informace |
Jak připravit kupované rybí prsty v mikrovlnce? Četl jsem,ze se to musí jedině smažit,jinak to prý nechutná vůbec dobře.Ony asi budou předsmažené, takže správná úprava je DOsmažit. Mikrovlnka by ti je jen ohřála, v lepším případě něco jako podusila.Další informace |
Dají se mražené předsmažené hranolky ze supermarketu upéct v troubě?Prakticky všechny hranolky se dají udělat v troubě, chutnají obstojně, snad lépe než fritované.Další informace |
Jak vybrat správnou pánev na palačinky a další na hranolky?Vím, že chci teflonovou, ale jak poznat, který je správně prohlá, jestli se brzo začne kazit, ... :)Další informace |
Experiment: hrozno v mikrovlnce = PLAZMA. Proč?Ahoj.Už dva dní se snažím pochopit, proč v té zatracené mikrovlnce vzniká plazma, když do ní umístíte dvě polokoule hroznového vína navzájem spojené kouskem dužiny.Kdybyste to chtěli vidět, máte to zde: a href"https://www.youtube.com/watch?vRwTjsRt0Fzo" rel"nofollow" https://www.youtube.com/ hellip /a Jediné pořádné vysvětlení, které na to existuje je v angličtině, což se dá, ale ještě k tomu sepsáno extrémně odborně zde: a href"http://www.madsci.orgosts/archives/1997-12/882909591.Ph.r.html" rel"nofollow" http://www.madsci.org/ hellip /a Ne, fakt tomu moc nerozumím. Kdybych ten experiment měla nějak popsat, tak je to následovně:Bobule hroznového vína je jednak tvořena velkým množstvím molekul vody, jednak obsahuje i relativně dost iontů. Tyto vlastnosti jsou základem pro rychlý ohřev, ale i spuštění i řetězové reakce vzniku iontů. Nicméně, samo o sobě to nestačí. Pokud do mikrovlnné trouby umístíte pouze jednotlivé hrozny, popřípadě dužinou nepropojené polokoule, ke vzniku plazmatu nedojde. Skutečně je potřeba k experimentu použít dvě polokoule hroznového vína, které jsou navzájem propojeny tenkou dužinou. V tomto konkrétním případě musí existovat nějaká forma zesílení mikrovlnného pole, které vede k rychlejšímu ohřevu. Je to dáno tím, že polokoule hroznového vína propojené dužinou tvoří dipolové antény. Polokoule hroznového vína představují dipólové antény, dužina mezi nimi pak přenosovou linku.A konec. Dál nevím. Nemám ani velkou představu o tom, co je to vlastně dipoDalší informace |
Zase o mikrovlnceDalší informace |
|