• Jak dlouho se pečou vepřové žebírka v pečícím sáčku a při jaké teplotě? - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Jak dlouho se pečou vepřové žebírka v pečícím sáčku a při jaké teplotě?. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.

    Další informace

  • Další témata a dotazy - Jak dlouho se pečou vepřové žebírka v pečícím sáčku a při jaké teplotě?

  • Věc měnící barvu v závislosti na teplotě



    Další informace


    Proč mi vepřové maso nezměkne?



    Další informace


  • Při jaké teplotě se uvolňije zinek



    Další informace


  • Při jaké teplotě tuhne mléko s čokoládou?

    Při nízké. Přesně ti to nikdo neřekne. .Záleží na poměru a na kvalitě čokolády.

    Další informace


    Jaké maso správně použít na Moravský vrabec vs Vepřové ve vlastní šťávě?

    V jednom díle Ano, šéfe (restaurace Arter) Zdeněk Pohlreich si objednal vepřové ve vlastní šťávě, a moravského vrabce, a vytýkal že na to vepřovém je použito stejny maso jako na moravského vrabce, a že je to jako celkem velká chyba. Přitom jsem se díval na internet na recepty a viděl jsem, že moravský vrabec se dělá z plecka, a vepřové ve vlastní šťáve taky z plecka, tak nějak néchapu co byl v tom případě za problém. Víte někdo?

    Další informace


    Jak vzniklo trhané vepřové? Kdo s tím nápadem přišel?

    Trhané maso pochází z jihu USA. Kdo rozšířil, se dovíte dole v dokazu.V Praze je bistro Trhané maso. Majitelé je jedli v USA a u nás začali připravovat. Pikantní, osm hodin pečené maso marinují a servírují s kuskusem, v bagetce a s nachos. Maso je tak měkké, že se rozpadá, nedá se krájet, takže se trhá. a href"https://archiv.ihned.cz/c1-65646130-zapisky-protivneho-hosta-trhej-majitele-burgrarny-hadog-otevreli-americky-fastfood-s-trhanym-masem" rel"nofollow" https://archiv.ihned.cz/ hellip /a Příprava a href"https://www.dama.cz/clanek/trhane-veprove-maso-krok-za-krokem" rel"nofollow" https://www.dama.cz/ hellip /a Nízkotepelné vaření má původ v domorodých kulurách, maso se připravovalo dlouho při nízkých teplotách. At po roce 1969 se tato metoda začala zkoumat a rozšířila.Důvody - snadné trhání, či rozdrobení měkkého masa dodání příchutí a ničení bakterií i při dlouhodobě nízké teplotě. Především šlo o přípravau masa z jihu.. a href"https://en.wikipedia.org/wiki/Low-temperature_cooking" rel"nofollow" https://en.wikipedia.org/ hellip /a

    Další informace


  • Na jizvy vepřové sádlo?Skutečně pomáhá?

    Dozvěděla jsem se od jedné moudré paní,že vepřové sádlo lečí jizvy např:po akné či popáleniny.Máte s tím někdo zkušenosti?

    Další informace


  • Při jaké teplotě musí změstnavatel zajistit pití na pracovišti?

    Při kolika stupních celsia musí zaměstnavatel zajistit pití na pracovišti? a týká se to i brigádníků? podle mne ano, ale dcera je na brigádě v zahradnictví a prý si musí v těchto vederech zajistit pití sami, ale nemají si ho kde ani koupit protože ráno odjíždějí na zahrady a vracívávají se až kolem páte hodiny a jedna láhev pití jim nestačí.

    Další informace


    A ještě bych se ráda zeptala, pokud ne, do jaké výše se může nemocenská krátit a na jak dlouho?

    Může být nemocenské dočasně kráceno nebo odňato, a to na dobu nejdéle 100 kalendářních dnů ode dne porušení tohoto režimu nebo nesplnění povinnosti této součinnosti, ne však déle než do skončení dočasné pracovní neschopnosti, při níž došlo k porušení tohoto režimu. Dokonce v některých případech vznikne přeplatek a musí jej vrátit.

    Další informace


  • Jak dlouho podle Vás dojde k přelidnění planety a jaké to bude mít následky?

    Celosvětový trend směřuje k rychlému poklesu porodnosti - zatímco v roce 1990 byla úhrnná světová plodnost 3,24 dítěte na ženu, v roce 2009 to bylo již jen 2,47 dítěte na ženu, přičemž k prosté reprodukci je třeba 2,1 dítěte na ženu. Proto někteří odborníci předpokládají, že se do roku 2060 světová populace stabilizuje a začne klesat.A co bude potom, je ve hvězdách.

    Další informace


  • Výška letové hladiny v závislosti na tlaku a teplotě.

    Dobrý den, zajímalo by mne něco o výškách letových hladin - FL. Dočetl jsem se, že pokud teplota i tlak odpovídá standartní atmosféře, čili 15°C a 1013 hPa, pak výška letové hladiny FL50 je skutečně ve 5000ft. Ale pokud teplota u hladiny moře je například 30°C, pak leží letová hladina výš. Princip výpočtu chápu, ale jde mi o tu teplotu 30°C. To znamená, že pokud je to odvozený od Baltského moře, že je teplota u Baltského moře 30°C? To je asi blbost. Nebo to znamená, že dejme tomu, Baltské moře je v nadmořské výšce O metrů nad mořem, letiště, kde jsem naměřil teplotu je v 600 m n m a je tam teplota například 10°C, rozdíl je 600m, tudíž díky teplotnímu gradientu 0,6°C na 100 m bude v 0 m n m o 3,6°C míň? Nebo se to počítá úplně jinak?A to samé by mě zajímalo s tlakem, když se řekne tlak u hladiny moře, je tím myšleno QNH na letišti?Děkuju za odpověď. Honza

    Další informace


    Při jaké teplotě (°C) se začíná voda vypařovat, tzn. začíná z ní stoupat pára?

    Doplňuji:při jaké teplotě je VIDĚT že se voda vypařuje?Mám na mysli třeba vodu v horké vaně..Která se samozřejmě nevaří a ani nemá 0°C..ZAjíma mě pouze ta teplota kdy to začně být vidět, nikoliv fyzikální průběh..

    Další informace


    Pri akej teplote vzduchu ide para z úst?

    Vdechovaný ! vzduch se průchodem nosních dutin nasytí vodními parami téměř na 100 %. TDoplňuji:Pokračuji, nějakým nechtěným způsobem jsem si odpověď odeslal.- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -Takže vydechovaný vzduch je nasycen vodními parami téměř na 100 % při tělesné teplotě. Ke kondenzaci ( vytváření par ) dochází tedy vždy při výdechu při teplotách nižších než je tělesná teplota!!!! Pára ovšem při vyšších teplotách není vidět protože kondenzuje jen malé množství vody a a pára se okamžitě ředí ve vzduchu. Vidět je pouze při nižších teplotách kdy dojde ke kondenzaci většího množství vodních par a není vítr, tedy nestačí se vytvořené páry naředit okolním vzduchem.Třeba v uzavřené chladné místnosti uvídíte páru při výdechu dříve než při stejné teplotě venku , kde je proudění vzduchu.

    Další informace


    Jak dlouho vydržím naživu v plný lednici při stabilní teplotě 10°C?

    Normalně v trenyrkach a tilku!

    Další informace


    Hustota vzduchu pri normálním tlaku a teplote 0(stupnu celsia) je 1.3kg/m3 jaká je hustota vzduchu jestlize*

    ho pri normalnim tlaku zahrejeme na 30(stupnu celsia)?

    Další informace


  • Jak velké teplo musíme dodat 0,5kg vody o teplotě 100°C,aby se zmenil v paru teze teploty? Predem dekuji za odpoved

    Tak jako v minulé otázce tak i zde se jednáo množství skupenského tepla výparného při teplotě varu ( uvádíte 100oC tedy cca při normálním atm. tlaku).Měrné skupenské teplo varu vody je 2 257 000 J /kg. Takže na 0,5 kg vody potřebujeme cca 1/2 tohoto tepla to jest 1 128 500 J aby se nam toto množství vody přeměnilo v páru o stejné teplotě.

    Další informace


  • Za jak dlouho se dostane potrava do tenkého střeva,jak dlouho tam je?

    Závisí to na zdravotním stavu člověka ( slinivka, žlučník a pod.) a druhu potravy ( glykemický index potravy).Normální doba pohybu stravy od úst až na konec tenkého střeva je 5 - 7 hod.

    Další informace


    Při užívání potravin. doplňků (aloe vera gel) po ránu na lačno, jak dlouho potom se ještě nemá jíst?

    Doplňuji:Díky za odpovědi. Já beru aloe od ProVery, kterou můžou i těhotné, protože neobsahuje antrakinony :)Jen mi nebylo jasné - užívání před jídlem, o jak velký časový interval jde :)

    Další informace


    Odrazilo by se nějak na zdravotním stavu člověka, kdyby žil celý život v prostředí o stálé teplotě 25°C?

    Dejme tomu kdyby nikdy nebyl venku, ale žil by v obrovském komplexu kde by byla nastavena stálá teplota, která by se nikdy neměnila? Mělo by to nějaký dopad například na cévní systém, když se ví že cévy se změnou teplot roztahují nebo stahují, čímž se posiluje cévní stěna? Bylo by možné že v důsledku stálé vyšší teploty by byl cévní systém oslaben natolik že by to způsobilo zdravotní potíže vaskulárního charakteru?

    Další informace


    Je již nevhodné spát v místnosti při teplotě 30 stupňů a výše?

    Při pokojové teplotě 30 stupňů a výše je již nevhodné tam spát?

    Další informace