Jak se jmenuje prvý objevitel vejce natvrdo? - poradna, odpovědi na dotazNa této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Jak se jmenuje prvý objevitel vejce natvrdo?. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.Další informace |
co myslíte..že bylo dřív ... VEJCE nebo SLEPICE?Další informace |
Taky Vás udivilo,že dražší BIO vejce ,jsou kvalitou naprosto stejné,jako ty obyčejné ?Další informace |
Lze uvařit vejce v mikrovlnce?Další informace |
Jaký vejce malovaný můžu ukazovat jako dekoraci? Musí to bejt nutně od slepice?Další informace |
Vydrží déle vejce vařené či nevařené?Když dám do lednice dvě stejná vejce, jedno bude uvařené a druhé neuvařené, které se zkazí jako první?Já bych řekl že to neuvařené, ale je to pouze má domněnka.Další informace |
Vadí konzumace vejcí každý den, nebo obden? Např. ke snídani 3 vejce.... ?Z hlediska zdravé výživy je to podle zdroje moc.Netvrdím ale, že na netu najdeš jiné údaje, názory se poslední dobou rychle mění a různí autor od autora..Další informace |
Proč se svíčková jmenuje, jak se jmenuje?Pojmenování svíčková souvisí s masem, zmíněnému masu pod hřbetem se říká svíčková nebo také svíčka.To má dvě vysvětlení a každé úplně jiné. Podle jedné teorie jde o výraz z řeznického slangu. Poblíž tohoto nejlepšího hovězího se prý nachází hodně loje, tedy tuku, z něhož se kdysi dělaly svíčky.Druhá teorie pak mluví o středověké cechovní povinnosti – řezníkům cechovní pravidla přikazovala zahájit podzimní období podvečerní a večerní práce slavnostní večeří pro své tovaryše. Ta večeřese měla konat při svíčkách a měla se při ní podávat hovězí pečeně z masa pod hřbetem, takže se jí říkalo pečeně při svíčkách nebo svíčková pečeně.Další informace |
Jak se rozbijí vejce nožem na přípravu volského oka ?Já jsem víc vajec z plata rozbil a obsah mi vytekl na podlahu, na linku než do kastrolu nebo jsem si nožem málem usekl ruku.Další informace |
Jak dělat vejce na měkko v mikrovlnce?Zatím jsem na to nepřišel. Někdy mi vejce už po pár minutách vybuchla, nebo byla připálená. Kdo ví?Odpověď:Viděl jsem i ty odkazy z Googlu. Jsou to hovadiny, vtípky a okopírované, co už jste viděli předtím.Zásady:U mikrovlnky si musíte uvědomit, že záleží na množství. Když si odzkoušíte pokus pro 2 vejce a vyjde to. Jakmile byste za stejných podmínek dělali 1 vejce, tak bouchne. I to se dá jíst, OK, jen bude na tvrdo. Vždy je nutno přikrývat poklopem!Návod vejce na měkkoDalší informace |
Slyšeli jste někdy pojem Kolumbovo vejce?pojem Kolumbovo vejce? Copak to je?Další informace |
Vejce ze slovenska a polskaKdyž manžel kupuje vejce, tak si vždy koupí české, říká že polákům a slováků nevěří, že jako jsou otrávená nebo tak něco. Je to pravda?Další informace |
system nenabehne na prvy raz -WIN XP PROF.Další informace |
Titulky natvrdo?Další informace |
Co bylo dřív? Vejce nebo slepice?PS: Potřebuji to co nejpřesněji! DDalší informace |
Jak s co nejmenší námahou vyfouknout vejce ze skořápky?Máte nějakou jednoduchou vychytávku?Já prostě udělám na jednom konci maličkou dírku a na druhém trochu větší cca 3-5mm a do té menší dírky fouknu a vejce pěkně vyprázdním. Nezdá se mi to nijak namáhavé .Další informace |
Poradíte ustálené slovní spojení s osobním jménem a slovem vejce?Prosím i o významDalší informace |
Kolik mají přibližně kcal, tuku, sacharidů, bílkovin 1 celé vejce (o velikosti 55-60 g) a 4 bílky?Chtěla bych se zeptat, kolik tak přibližnĕ má kcal, tuku, sacharidů, bílkovin 1 celé vejce (o hmotnosti 55-60 g) a 4 bílky. :)Původní1cele vejce a 4 bílky?Další informace |
Ptaci vejceDalší informace |
Kde v česku mohu sehnat mořské opičky ? nebo vejce listonoha ?KdeNic jsem toho moc o nich nenašel :)Další informace |
Jak vzniká ve slepici vejce.Vejce vzniká ve vaječníku slepice. Vznik jednoho kusu vejce je závislý na několika faktorech:Při dostatečném energetické a výživné hodnotě krmiva obsahující požadovaný obsah dusíkatých látek (NL), met. energie (ME), aminokyselin a minerálů a na základě vhodného řízeného chovatelského prostředí dochází k tvorbě žloutku ve žloutkovém folikulu nosnice.Jeden žloutkový folikul se zvětšuje natolik až po 21 dnech dojde k jeho prasknutí a žloutek je uvolněn do nálevky vejcovodu v kterém dál dochází k tvorbě vnitřních a vnějších bílků, dále pak podskořápečné blány a nakonec samotné skořápky. Proces od uvolnění žloutku až po snesení vajec trvá cca 16 hodin.Vejce je chráněno pevnou skořápkou na která jsou póry jimiž prochází vzduch.Další informace |
|