Na co má po rozvodu nárok??? - poradna, odpovědi na dotazNa této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Na co má po rozvodu nárok???. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.Další informace |
Mohu prodat garáž v období rozvodu s manželemDalší informace |
Vyporadani nemovitosti pri rozvoduDalší informace |
Lze po roce od nabití právní moci nesporného rozvodu požadovat nějaké změny?Od manžela jsem se odstěhovala se dvěmi dětmi, pouze s oblečením. Nechtěla jsem po něm nic, byla jsem ráda, že jsem pryč. Bydleli jsme v jeho domě, kde jsem já zaplatila celkovou vnitřní rekonstrukci včetně vybavení (nová kuchyň, nový nábytek...). Chci vědět, zda mohu dodatečně žádat o nějaké finanční vyrovnání a co k tomu budu potřebovat. Případně jaký je postup. DěkujiDalší informace |
Když jsem nepřistoupila na dohodu o rozvodu kvůli nepřípustným manželovým požadavkům atd., poradíte, co mám udělat?Vlastním svou nemovitost,manžel se odstěhoval. Požaduje peníze za zhodnocení nemovitosti, předělávali jsme společnými penězi i silami sklep a pokládali dlažbu. Vše za trvání manželství. Mimo jiné si bez mého vědomí odstěhoval též věci nabité za společného manželství.Nyní požaduje 500 000,-Kč, což je nemyslitelné. Velká rekonstrukce mého domu proběhla v roce 2008, z peněz, které jsem zdědila po zemřelých rodičích, a to bylo před uzavření manželství.Mimo jiné nemá doklady a tvrdí, že tam vložil veškeré peníze, které měl ze svého bytu, který prodal - vázla na něm hypotéka a dostal cca 300.000,-Kč. Z těchto peněz si vybavil provozovnu cca za 190.000,- stroji a založil firmu s vkladem 50.000,-.Zbylé peníze jsme použili na dovolenou.Jiný společný majetek nemáme na vybavení jsme se dohodli. Jedná se mu o to, se má nemovitost zhodnotila o tuto částku. V domě bydlím s 8 letým synem. Vyhrožuje mi prodejem nemovitosti.Moc děkuji za info StastnaS@seznam.czDalší informace |
Dobrý den chtěla jsem se zeptat, syn zůstal trvale hlášen po rozvodu u otce.V současné době již v bytě nežije.V BYTĚ MÁ SYN OVŠEM SVÉ OSOBNÍ VĚCI. uVÁDÍM ŽE SYN JE STUDENT BEZ VLASTNÍHO PŘÍJMU. mŮŽE HO OTEC ODHLÁSIT Z TRVALÉHO BYDLIŠTĚ? mÁ SYN NÁROK NA NĚJAKÉ FINANČNÍ VYROVNÁNÍ V PŘÍPADĚ PRODEJE BYTU?Další informace |
Zaměstnavatel plánuje 18ti směnný provoz.Je povinen mi umožnit každý 2 víkend volný,když mám na víkend děti po rozvodu?dle ZP §241 musí zaměstnavatel při zařazování zaměstnanců do služeb přihlížet k potřebám zaměstnanců pečující o dítě. Kdyby se chtěli hádat, tak je zde pečující o dítě a nikoliv zmínka o tom, zda-li dítě má v péči jeden nebo druhý rodič, neboť toto vymezuje zákon o rodině, kdy při péči o dítě máte stejná práva jako vaše bývalá.Další informace |
Odevzdává se po rozvodu manželství oddací list zpět na matriční úřad?Oddací list je dokladem, který stvrzuje uzavření manželství. Pokud se pár rozvede, musí odevzdat oddací list nebo si jej mohou ponechat?Další informace |
Jak postupovat při vypořádání majetku (SJM) a úprava výživy nezletilých dětí bez rozvodu? popř.zda je to možné?Dobrý den a děkuji.Další informace |
Bydlíme ve služebním obecním bytě,vázaném na mé zaměstnání.Musím po rozvodu shánět manželce bydlení?Pokud se nedohodnete, tak za určitých okolností může soud rozhodnout, že vaše exmanželka bude mít nárok na bytovou náhradu *)Zánikem manželství totiž právo společného nájmu nekončí..., nezbytná je buď vaše dohoda nebo rozhodnutí soudu (ve vazbě na ustanovení § 705/1 občanského zákoníku)V určitých specifických případech (zájmy nezletilých dětí, zdravotní stav...) může soud rozhodnout, že vaše exmanželka bude mít nárok na bytovou náhradu (§ 712 obč.zák.)Do doby, než k této skutečnosti dojde, je právní postavení obou manželů ve vztahu k nájmu bytu v podstatě stejné jako tomu bylo za trvání manželství. -*) ale já bych se na vašem místě z případné ´povinnosti´ zajistit exmanželce bytovou náhradu neděsil..., protože zajištěním je myšleno pouze předložení vhodné nabídky nájmu bytu, která vás nebude stát ani korunu, pouze určitý čas, který budete věnovat shánění této vhodné nabídky.Další informace |
Nejsme vypořádáni s bydlením po rozvodu,byt je státní,smlouva je na oba,trvale jsem tam hlášen,ale chce abych sám zrušiluživatelské právo na byt,odhlásil se z trvalého pobytu,a nechce přistoupit na to,aby mi dala finanční příspěvek na bydlení,a všude mě už odhlásila,třeba s komunálu,tam řekli,že to múže,vyměnila zámek od bytu,a ted jsem se dozvěděl,že Městská část bude nabízet tyto byty ,k odkoupení,přece se toho bytu nebudu vzdávat,jen proto že bývalá to chce jen pro sebe,tohle snad by měl vyřešit soud,když bych podal žalobu.Další informace |