nárok na placené volno - poradna, odpovědi na dotazNa této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: nárok na placené volno. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.Další informace |
Placené stránky voyo.nova.czDalší informace |
Placene KLIKYDalší informace |
Zruseni TP - narok od zamestnavatele na volnoDalší informace |
Jak poznam,ze je stazene video placene nebo zdarma?Další informace |
Dobrý den, jsem OSVČ a rád oželím nárok na důchod i podporu v nezaměstnanosti. Mohu tak platit na oosz méně,ideálně nic?Promiň ,či promiňte , ale vám snad šibe . mirlinDalší informace |
Dobrý den, jak zjistím, že dlužník podal žádost o osobní bankrot, kde, do kdy a jak se mám přihlásit o svůj nárok?A když se nestihnu včas přihlásit (dlužník chce dluh vůči mě zatajit) a jemu bude schválen osobní bankrot, přijdu o své peníze/nárok? A pokud se stihnu přihlásit a jemu bude schválen a splatí část dluhu, znamená to, že zbytek už neuvidím - resp. nebudu mít nárok na plnou výši? Hledám k tomu informace, ale všude nacházím jen info z druhé strany - ze strany žadatelů, pokud byste mě mohli i na nějaké důvěryhodné stránky/informace nasměrovat, byla bych moc ráda. Předem děkuji za odpověď. MarieDalší informace |
Dobry den, chtela jsem se zeptat, zda mam narok na materskou, kdyz jsem v evidenci na pracovnim urade? Diky za odpoved.Peněžitá pomoc v mateřství není příspěvek od státu, je to dávka nemocenského pojištění, tj. nárok na ni získáváte placením nemocenského pojištění (je součástí sociálního pojištění v době zaměstnání nebo při podnikání). Pokud při nástupu na mateřskou dovolenou jste účastna nemocenského pojištění a současně splníte potřebnou účast na nemocenském pojištění 270 kal. dnů v posledních 2 letech, budete mít na peněžitou pomoc v mateřství nárok. V opačném případě dostanete ode dne porodu rovnou rodičovský příspěvek v 4 leté variantě.Další informace |
Volno v nerovnoměrné pracovní doběDobrý den, chci vědět kolik musím mít volna po skončení pracovního turnusu?Začal jsem ve středu 22.30 - 6.00, čtvrtek 22.30 - 6.00, pátek 22.30 - 10.30, sobota 22.30 - 10.30. Má pravo zaměstnavatel mi nařídit abych šel do páce už v pondělí ráno od 6.00 ? Takhle mi změnil směny pouze na jeden týden a dozvěděl jsem se to minulý pátek 27.9., dnes mi řekli 4.10. že od pondělí 7.10. jdu zase na ranní.Je to vše v pořádku? Děkuji za odpověd.Doplňuji:hned po skončení v neděli, kdy směna končí v 10.30 ... jdu hned v pondělí na ranní směnu (po-pá), prac. doba je od 6-14.15 ... není nutné mít volno mezi 4 směnami a těmi 5-ti dny ranních směn?Další informace |
Dobrý den jsem v PID 3stunpně a mám 2stupen bezmovnosti mám nárok na finanční pomoc pro zakoupení automobilu.Žádal jsem o příspěvek na péči a ten mi byl zamítnut trpím velmi těžkou plicní nemocí a bez automobilu se nemohu nikam dostat mohu vědět zda mám nárok na finanční pomoc na zakoupení automobilu a zvýšení důchodů moc děkuji.KoudelaDalší informace |
Bydlím s přitelkyní a její dcerou, mám také nárok na slevu na dani, když není moje? Všichni máme stejné trv.bydlištěNEMÁTE !Slevu na dítě si můžete uplatnit jen na SVOJE dítě.Doplňuji:Na základě správného upozornění Jambalayadoplňuji svoji polovičatou odpověď..., že slevu lze uplatnit i na dítě, které není vlastní, ale jedná se o dítě stávajícího MANŽELA(ky), které s vámi ale žije ve společné domácnosti. Tedy pisatel dotazu má stejně smůlu :-( § 35c zákona o daních z příjmu(1) Poplatník(...)má nárok na daňové zvýhodnění na vyživované dítě žijící s ním v DOMÁCNOSTI(6) Za vyživované dítě se považuje dítě:- vlastní- osvojené- dítě v péči(...)- dítě druhého Z MANŽELŮ- vnuk (vnučka)Další informace |