nekvasí zelí - poradna, odpovědi na dotazNa této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: nekvasí zelí. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata. |
Kdy se sklízí zelí?Další informace |
strašáci do zelí už přestali fungovat, že je dnes už nikde nevidím?Další informace |
Nakládání zelí - kolik na 20 litrů?Další informace |
Co může být příčinou toho, že to v domě zapáchá po zelí?Další informace |
Čím se dá nahradit zelí (jako příloha)?Myslím - ke knedlíkům. Díky.Další informace |
Čím nakrájet velmi jemně zelí?V čínských restaurací davají jako přílohu jemně nakrájené hlavkove zelí. Nevíte někdo jak toho docílit?Další informace |
Zajímalo by mě, jak se dělá takové to hospodské zelí?Kyselé zelí, ale podobné omáčce. Jak se dělá? To je tam tolik zahuštěné vody nebo co?Když vezmu kysané zelí v sáčku, nikdy se mi nepovede tak, jak to dělají v hospodě.Další informace |
Spíš asi pro ženy. Máma nakládala ryby do kysaného zelí a cibule. Chutnalo to jako zavináče.Nechalo se to pár dní zaležet v chladu a chutnalo to výborně. Nedonutím se jíst ryby v rámci ozdravného programu, ale tohle mi chutnalo. To se dělá ze syrových sleďů nebo vařených ryb a jakých? Děláte něco podobného?Doplňuji:Maminka už nežije. A určitě to nezalévala žádným lákem, jen rybičky, zelí, cibule a prokládat vrstvy. ty půlky ryb nebyly velké, tak 15-20 cm na 4 cm. Mně šlo o druh ryb. Nebijte mě, vypadám jak pitomec, ale já prostě ryby nejím a žiju v domnění, že každá ryba je uvnitř červená nebo ne? Sleď je uvnitř bílý? když ho nenaložím do octové vody, rozpadnou se kosti v zelí a maso změkne nebo ho tedy musím spařit nebo krátce povařit?Další informace |
Proč je červené zelí červené?Potřebovala bych vědět, co způsobuje, že je červené zelí zbarvené do červena - konkrétně která složka toto způsobí.Další informace |
Prosím poradte,jak na boršč ze sterilovaného zelí a červ.řepy,děkuji moc :-)Začala jsem vařit boršč,ale zelí a červenou řepu,nemám čerstvou,jen sterilovanou. Mám zelí přidat k masu,uvařit a když je polévka skoro hotová,teprve přidat steril.červ.řepu?Prošla jsem na netu spoustu receptů,ale převážně jsou z čerstvého zelí a řepy,tak nevím,jak postupovat.Vaříte někdo boršč ze steril.zelí a řepy? Ráda bych se poučila od někoho z vlastní zkušenosti.Předem moc děkuji :-)Doplňuji:Mě napadl postup:Ted vařím hovězí,cca po půl hodce přidám vepřové se sterilovaném zelí,pak kuřecí a až bude zcela polévka hotová,teprve přidám ster.červen.řepu?Další informace |
Pekingské zelíDnes už vím, že čínské zelí prodávané v obchodě do salátů je vlastně zelí pekingské. Miluji salát z tohoto zelí,ale v poslední době jsem na listech objevil spoustu milimetrových černých teček.Manželka se to pokouší vyřezat,ale stejně se to úplně nedá a salát se mi tím trochu znechutil.Připomíná mi to exkrementy od hmyzu,nebo nějakou nemoc,plíseň a pod.. Umýt to nejde.Nikde na netu jsem nenašel,co to může být.Nevíte někdo co to je a jak se toho případně zbavit?Doplňuji:Hanulko děkuji,to jsem si na netu našel taky,ale nevím jestli to je ono.Možná to nebylo asi tak staré a dorostlé do té velikosti,že to bylo v počátečním stádiu.Protože ty tečky na zelí jsou strašně malé,asi ten milimetr.Děkuji.Další informace |
Kolik šťávy vylisuji z trikilove hlavy zelí na odstavnovaci?Nebudeto pokaždé stejné. Záleží na konkrétní hlavce. Zkus to a uvidíšDalší informace |
Je čínské zelí hořké?Víceméně ne, záleží na jednotlivých kusech... Jahody taky mohou být sladké a nemusíDalší informace |
Jaká zálivka je dobrá na salát z červeného zelí?Jaká zálivka je dobrá na salát z červeného zelí?Další informace |
Hospodské kysané zelí, jak na něj?Chtěla bych se zeptat jestli nemáte nějaký dobrý recepty na bílé kysané zelí k huse.. myslím takové to typické hospodksé sladko-kyselé:-)Další informace |
Už jste lezli někomu do zelí ?!Do zelí ne, ale babičce lezu do jahod :DNe, teď vážně - v prváku jsem flirtovala s jedním fešákem na chodbě. Na signály odpovídal, nicméně byl to vůl, protože byl zadaný. Do týdne si mě vyhmátla jeho přítelkyně, co to jako má bejt! Čučela jsem jak péro z gauče a vmetla jí do očí, ať si ho líp hlídá, když koketuje s prvandou. Dneska se úplně v pohodě bavíme všichni tři a už se tomu jenom smějeme :)Další informace |
Pekingske zeli,pestujete?Je narocne?Další informace |
Koupili jsme čínské zelí a na konečkách listů jsou asi milimetrové černé tečky. Není to nějaká plíseň?Koupili jsme čínské zelí a na konečkách listů jsou asi milimetrové černé tečky. Není to nějaká plíseň? Můžeme ho bezstarostně dát do salátu?Doplňuji:* Pekingské zelí, ne čínské.Další informace |
Zajímá octomilku čerstvej, čerstvě rozkrojenej citron, v kterým nic nekvasí?Jak potvora ucítí kyseliny, hned letí škvírou domů. Steriloval jsem 10 kilo kozích rohů, nikde nic nekvasilo a ajta, svině byla doma. Mají lepší čich než psi. Chytám mokrou rukou.Další informace |
Můžou andulky jíst listy čínského zelí?chtěla sem se zeptat jestli andulky mohou také jíst čínské zelí. Jiný ovoce a zeleninu vím.. akorát si nejsem jistá čínským zelím.Další informace |
|