• Okurky, rajčata, papriky - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Okurky, rajčata, papriky. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.

    Další informace

  • Další témata a dotazy - Okurky, rajčata, papriky

  • Jíte okurky?



    Další informace


  • v jakým období koupím v polsku výhodně okurky?



    Další informace


    jak úspěšně naroubovat papriky



    Další informace


    Zaštipují se i papriky?



    Další informace


    Nemohu najít okurky. Byly v lednici.



    Další informace


    Moc slané okurky



    Další informace


  • Na co všechno používáte nakládaná sušená rajčata?

    Doplňuji:A nějaký opravdu dobrýr recept?

    Další informace


    Kdy se poprvé objevily nakládané okurky?

    Nakládané okurky se objevily jako první již v r. 2400 p. n. v Mezopotámii.Jde o anglický zdroj, musíte použít překladač.Podrobnosti v odkazu. a href"http://translate.google.cz/translate?hlcs langpairen%7Ccs uhttp://www.newworldencyclopedia.org/entry/Pickled_cucumber" rel"nofollow" http://translate.google.cz/ hellip /a

    Další informace


    Jak využít pasírovaná rajčata koupená ve sklenici v obchod? Jak je využít, co z nich uvařit ...?Děkuju.

    Hodně je používáme .Jsou dobrá při pečení pizzy 100x lepší než kečup/jak někdo používá /na omáčky na těstoviny, pod maso, na rajskou polévku, rajskou omáčku , do guláše ....

    Další informace


    Jak uchovat rajčata?

    Poraďte, prosím, co s rajčaty. Dala bych si něco pikantního k masu. To kdyby mne honila mlsná i v zimě.

    Další informace


    Jak nejlépe loupat rajčata?

    Já to dělám takto:Rajčata vložím do hrnce a do konvice dám ohřát dostatečné množství vody. Když voda začne vřít, zaliju rajčata. Nechám je několik minut ponořená pod vodou.Potom je scedím, poliju studenou vodou a nechám trochu vychladnout, abych je mohla vzít do ruky.Po chvíli vodu vyliju a z rajčat slupku jednoduše sloupnu.

    Další informace


    Co dát do plněné papriky s rajskou pro vegetariány?

    Preferuji vlastní zkušenost.

    Další informace


    Ahoj, zajímalo by mě kdo zavařuje a kdo např.steril. okurky či ovoce raději kupuje? A přibližný věk. Myslím, že současná

    generace cca 20 - 30-ti let už moc nezavařuje a že je to spíše doména cca 50 - 60ti letých.Nebo se mylím?Doplňuji:Jen chci doplnit, že třeba okurky nezavařuji, ale např. zelím plněné papriky, či lečo máme raději domácí než kupované :-).

    Další informace


  • Jak se to s tím když lidi prodávají okurky a brambory u silnice? Smí se to vůbec?

    Je legální aby si člověk jen tak vyvěsil u silnice ceduli okurky hadovky 10Kč/kus a bez jakýkoli licence je prodával?

    Další informace


  • Rajčata - je to možné?

    Hypermarketové rajčeRajče se sklízí ještě zelené. Pak je uloženo do velkoskladů, kde je podchlazeno při teplotě do deseti stupňů. Cílem je zpomalit proces dozrávání o zhruba dva týdny a tím oddálit krajní termín ideální konzumace.Jenže následný osud rajčete je mnohem závažnější a také méně známý. Aby byla rajčata zbavena eventuelních bakterií, projdou chlorovou koupelí. I když v ní pobudou jenom dvě minuty, přesto část této tekutiny vstřebají.Absorpce se usnadňuje zejména tehdy, je-li na některém místě porušena slupka.Pak přichází dvou až třítýdenní pobyt v komoře pro dozrávání. A právě v tomto ovzduší naplněném etylénovým plynem nabírá rajče, podobně jako mnohé další plody, charakteristickou barvu.Doporučuje se, aby tato fáze zrání nepřesáhla 72 hodin, protože pak by se na plodech mohly objevit houby. Jenomže toto doporučení je velmi často porušováno, protože je třeba dosáhnout přijatelné barvy u plodů sklízených ve stále ranější fázi vývoje, čili zelenější a zelenější.Nyní začíná kosmetická fáze celého procesu. Aby rajče vypadalo lépe a lákavěji, využívá se umělého barviva. Než se rajčata vydají na pulty obchodů, je jim do kůže vstříknuto barvivo, které jim dodá jednotný vzhled.Ještě než se rajče dostane na náš stůl a dřív než je položeno na pult, musí projít další procedurou, voskováním. Tím se zabrání vypařování vody, scvrkávání a vráskám a dužina rajčete se uchová tak dlouho, jak je to jen možné.Některé deriváty vosků jsou z petroleje a další mohou být pro zjemnění obo

    Další informace


    Okurky a drsný pocit na jazyku/v ústech, jaká je příčina?

    Když jím některou okurku setou/hadovku, tak mám na jazyku takový drsný pocit, u jiné okurky seté/hadovky ne, co působí ten pocit a je to nevhodné? Teď jsem zrovna vyhodil jednu, protože vnitřek okurky byl takový dost bílý, malinko barevně podobný jako cuketa, jiné okurky jsou uvnitř více zelené až do průhledna. tak nevím proč to tak je že to dělá ten drsný pocit a jestli je to nezdravé. Přišlo mi, že když jsem snědl asi čtvrtinu té drsné okurky, tak moje tělo mělo tendenci k otoku, jako kdyby se mi zesílily alergické reakce. už zase, tato okurka byla zlevněná, nebyla tmavě zelená, spíše světle až malinko do žluta. Jako kdyby nebyla zralá snad? Když se to rozkrojí, tak na okrajích z té slupky hned jdou nějaké krůpěje (vody?) velmi drsné na jazyku, je v nezralých okurkách nějaká šťáva která to působí?

    Další informace


    Kryty na tyckova rajcata, kde koupit?



    Další informace


    Kristalon-hnojit okurky na list, nebo ne?



    Další informace


    Jak velkopěstitelé rajčat docílí, aby na prodejně byla rajčata ze stejného keře stejně červená ?



    Další informace


    Co je to za okurky?



    Další informace