• Peceni,vareni,smazeni - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Peceni,vareni,smazeni. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.

    Další informace

  • Další témata a dotazy - Peceni,vareni,smazeni

  • Mícháte při vaření po směru hodinových ručiček, proti směru hodinových ručiček nebo v tom systém nemáte?



    Další informace


    Kam zmizí jídlo, které je připraveno v pořadech o vaření?



    Další informace


  • Proč když užívám teplou užitkovou vodu na vaření, abych ušetřil, plyn a elektriku, proč se má vždy nechat odtočit ?



    Další informace


    Návod na vaření v el.tlakovém hrnci Concept T



    Další informace


  • Teploměr - pomocník vaření.

    Dobrý den,víte na co všechno se dá použít teploměr na maso?Já vím akorát o měření teploty při přípravě rozbífu v troubě,nenapadá mě další využití.Děkuji Libuška

    Další informace


    Recepty a vareni.

    Uz tu myslim byla drtkova polevka a bramboracka,kacena uzene a v neposledni rade utopenci.Pomalu se ze mne stane sefkuchar.Uz mi chybi pouze recept na moravskou slivovici ,z trnek neboli svestek.Nemate nekdo presny popis - technologii pro domaci zpracovani - krok za krokem.Ja byl zatim jen ve statni palenici a kamarad tady ma farmu a chtel by to zkusit.Mj. je to tu nedostatkove zbozi a co si obcas dovezu nepokryva poptavku. DIK

    Další informace


    Proč výrobci těstovin doporučují vaření v takovém množství vody?

    Doporučené je běžně 1l/100gr.těstovin. Když použiji polovinu, tak se uvaří tak jako tak a pokud budu úspora, tak ušetřím za ohřev vody. Používám většinou jen Panzani. Jak to vidíte vy a dodržujete rady výrobce?pro iceT: za prvé, polovina v mém případě je 2,5l.vody na 500gr.těstovin. za druhé nejsem ženská, abych ne/vařil podle webu prozeny.cz a za třetí píšu ze zkušenosti, ne z rozmaru

    Další informace


    Proč květák při vaření(a dlouho po vaření)tak smrdí?

    Protože obsahuje látky, které se teplem uvolňují a páchnou. Je to zejména kyselina močová a některé sirné sloučeniny.

    Další informace


    Proč jitrnice po vaření vyplave na hladinu?

    Při vaření jitrnice se vlivem zvýšené teploty promění část v ní obsažené vody v kapalném stavu na vodní páru, jež způsobí deformaci střívka. Výrobek tak zvětší svůj objem při zachování své hmotnosti. Tím se změní specifická hmotnost jitrnice, jež je dle Archimedova zákona nadlehčována silou větší, než tomu bylo u polotovaru a milá jitrnice vyplave k hladině.Dobrou chuť.

    Další informace


    Používáte ještě k vaření a pečení hliníkové nádobí?Pokud ne,tak proč?

    Mám po mamince starou hliníkovou remosku a potřebuji vědět,jestli ji mám vyhodit nebo ji můžu používat.Je hliník opravdu závadný?Děkuji za odpovědi.

    Další informace


    Používáte doma při vaření batáty?

    Máte někdo opravdu osvědčený recept?Vím,že jsou to sladké brambory,dají se použít třeba ke kuřecímu masu,ale chtěl jsem vědět,jestli někdo tady má svůj recept s bátáty.DíkyDoplňuji: a href"https://www.google.cz/search?qbat%C3%A1ty biw1093 bih514 sourcelnms tbmisch saX eiRYjfVODoJqW0sATGtoDoCg sqi2 ved0CAYQ_AUoAQ tbmisch qbat%C3%A1ty" rel"nofollow" https://www.google.cz/ hellip /a

    Další informace


    Peceni bez kyp. prasku?



    Další informace


    Nevíte kde bych mohla koupit lupínky ke smažení? Jako mala jsem je drive jedla, ted je noemohu nikde sehnat. Dekuji :)))

    a href"http://www.hotsnack.cz/" rel"nofollow" http://www.hotsnack.cz/ /a

    Další informace


    Máte nějaký fígl na vyloupání slunečnicových semínek?Aby se daly použít na pečení?

    na to těžko asi je fígljedině si koupit vyloupaná pokud chceš do pečenía na jídlo si je loupat aspoň jich tolik nesníš

    Další informace


    Mohla by v ČR vydělávat novátorská restaurace, kde by se podávaly chuťovky typu: smažení pavouci, hadi, brouci, ježci?

    Myslíte, že by si našla svoje zákazníky? Zašli byste třeba na pečeného sklípkana, pokud by vám to doporučil váš dobrý známý, protože to tam jedl? Jídelníček by mohl být daleko rozsáhlejšího. Cokoliv co v ČR jentak neseženete nebo jen za nekřesťanské sumy. V exotických zemích to není nic zvláštního viz: Jedl jsem žáby, hady, ježky, mravence, brouky i pavouky. V exotických zemích se vždy po hlavě vrhám do objevování domorodé kuchyně. Musíte k tomu mít kachní žaludek, ale stojí to za to. V mém gurmánském zápisníku z cest chybí už jen syrový opičí mozek či pečený tygří penis, píše cestovatel Jan Stach. Kambodža. Pečené žáby na trhu Sardové milují mořské ježky. Opatrně je loví v průzračných vodách azurového moře a většinou je konzumují hned na pláži. Ježek se otevře, odstraní se hnědá část a bílé maso se jí syrové buď lžičkou, nebo se ze skořápky vyjídá chlebem. Jednou jsem to také vyzkoušel. Naši známí přede mě postavili kelímek se syrovými mořskými ježky – ricci di mare. Vzal jsem si plnou lžičku, položil na chléb a sousto vložil do úst. Tak úžasnou delikatesu jsem v životě nejedl. Po pravdě to chutnalo jako velmi slané a velmi mořské bahno. Brr. Zdroj: a href"http://cestovani.idnes.cz/hadi-jezci-pavouci-ochutnavame-nejsilenejsi-jidla-sveta-p2w-/kolem-sveta.aspx?cA091228_113037_igsvet_tom" rel"nofollow" http://cestovani.idnes.cz/ hellip /a

    Další informace


    Je jeden nejlepší a nejzdravější materiál na vaření, pečení či smažení?

    Titan, Nerez, Keramika, Sklo, Litina, Mramor, Smalt? Opravdu nevím jakou si vybrat z jakého materiálu, jaký materiál je na co dobrý a na co ne...v dnešní době je to i hodně prokombinovaný...člověk ani neví co kupuje

    Další informace


    Jaký/který varný typ brambor je nejlepší pro vaření ve slupce?

    Typ A - jsou vhodné především do salátů, pro vaření ve slupce na loupačku a jako příloha - mají hlízy po varu pevné, tuhé, lojovaté - nemoučnatí a nerozváří se ani delší dobou varu.Často se můžete setkat s označením přechodných typů - A-B nebo B-C, neboť hranice není striktně vymezena.Můžete se podívá na typy a odrůdy brambor. a href"http://www.zahradkari.cz/odborne/kalendariumodrobne/brambory%20podle%20varnych%20typu.htm" rel"nofollow" http://www.zahradkari.cz/ hellip /a K diskuzi.Napsala jsem vám, že varný typ A jsou brambory salátové. Záleží na tom, jak jsou brambory v prodejně popsané. Pokud vám chutná i slupka, tak klidně.Podívejte se na obrázky, kde uvidíte, jak se brambory prodávají a jaký mají štítek.

    Další informace


    Jaký je rozdíl mezi hranolkama do trouby a hranolkama na smažení?

    Já například hranolky na smažení i hranolky do trouby dám do trouby,zapnu gril a za 10 minut krásně zbarvený a křupavý,a je jedno k čemu ty hranolky jsou určený,zda do trouby nebo na smažení,tak jak je to?

    Další informace


    Aroma do peceni

    Dobry den, prosim Vas o pomoc kde bych mohla sehnat aroma na peceni(pridava se casto do moucniku).A pokud ma nekdo odzkouseno, zda li meni zasadne chut-chtela bych ho totiz pouzit ke zmene chuti syrovátku.S pozdravem Misa:)

    Další informace


  • kde lítají pečení holuby?mám malé plat a skoro nic do huby

    Doplňuji:konečně si někdo všiml jak jsou ti holuby(i) napsáni-je 22.31hod

    Další informace