• Proč lidé vaří ostatní jídla, a nejen polévku, i když polévka je grunt a ostatní je špunt? - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Proč lidé vaří ostatní jídla, a nejen polévku, i když polévka je grunt a ostatní je špunt?. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.

    Další informace

  • Další témata a dotazy - Proč lidé vaří ostatní jídla, a nejen polévku, i když polévka je grunt a ostatní je špunt?

  • Vaříte polévku k obědu pravidelně?



    Další informace


    Je pravda že na každou svini se vaří voda ?



    Další informace


    Houbová polévka



    Další informace


    Existuje nějaká zdravá nebo alespoň neškodlivá čínská polévka?



    Další informace


    CO DĚLÁTE,KDYŽ VIDÍTE V TELEVIZI POŘAD KDE SE VAŘÍ A SLINY SE VÁM SBÍHAJÍ NA JAZYKU?JDETE SI TAKY NĚCO UKLOHNIT?



    Další informace


    Byli jste někdy v nonstop baru? Jak tam vaří a jaké je tam posezení?



    Další informace


  • Spunt v uchu



    Další informace


  • Proč většinou na albech kabel jsou hezké maximálně 2 nebo 3 písničky a ostatní jsou dobré jen jako zvuková kulisa?

    Proč nemůžou být stejně hezké i ostatní písničky, aby se album skutečně vyplatilo koupit ?Když albům stojí 300 a je hezká jedna písnička tak to si ji každý stáhne z netu. 300kč za jednu písničku je moc.

    Další informace


  • Zeleninové slupky a odřezky. Můžeme z nich mít grunt vývar?

    Kdo vaří zeleninová jídla, ví, kolik různých odřezků, slupek a zbytků se vyhodí. Často ale zbytečně. Tyhle kousky se totiž údajně dají perfektně využít na silný domácí vývarDobře očištěné zbytky zeleniny stačí uchovat v lednici v uzavíratelné dóze. Po pár dnech z nich můžeme udělat skvělý vývar. Je zdravý, skoro zadarmo a obohatí každý pokrm, ať už polévku, italské risotto nebo omáčku. Zchladlý vývar vydrží v lednici tři dny. Můžeme si jej také zamrazit do zásoby.Za mého mládí se podobné ingredience maximálně předkládaly prasatům. Stejně tak staří hospodáři nakládali např. s melasou, podmáslím, či otrubami. Proto některé dnešní trendy ve stravování hodnotím skepticky, ba s opovržením.Jsem tudíž jen konzervativní dědek, nebo si držím nadhled a zdravý rozum? Děkuji za vaše názory.Zdroj: a href"http://www.lidovky.cz/zeleninove-slupky-a-odrezky-nevyhazujte-muzete-z-nich-mit-grunt-vyvar-13v-/dobra-chut.aspx?cA170523_130257_dobra-chut_ape" rel"nofollow" http://www.lidovky.cz/ hellip /a

    Další informace


    Vaří se boloňská hotová omáčka?

    K špagetám jsem si koupil na zkoušku boloňskou hotovou omáčku. A nevím jestli se omáčka vaří, nebo ne.

    Další informace


    Recept na tukožroutskou polévku?

    Má někdo?Doplňuji:Všem děkuji, polévky jsem včera navařila hrnec a jedli jí i děti.Teď ještě ten efekt, mám ji nakrabičkovanou ještě na dnešek, zítra vařím další hrnec. Tak nevím.

    Další informace


    Platí i u vás doma ,že polévka je grunt?

    Když malé dítě nechce dojíst polévku, dozví se nejčastěji, že „polévka je grunt“. Věděly to i naše babičky či prababičky ve 20., 30. a 40. letech, a tak se to v dobových kuchařkách a časopisech nejrůznějšími recepty právě na polévky .Jak je to u vás?

    Další informace


    Oblíbená polévka

    Máte rádi polévky? A jakou polévku máte nejraději? Z pytlíku nebo domácí?Ja mam ráda jíškové polívky, zahuštěné - jako je hrachovka, čočková, gulášová, bramboračka, česnečka, cibulačka..Ty průhledné jenom vývar a tam kousky zeleniny ty moc nemusím, ani nudlová není moje alfa a omega.Nejraději mám polévky domácí, ale gulášovka je pro mě nejlepší jenom z pytlíku :-(A co vy?

    Další informace


    Mohli byste mi dát tipy na rychlá snadná dobřeohřívatelná jídla která se dobře vaří v malých porcích?

    Vařím přítelovi obědy do práce a už mi došla inspirace, zároveň se mi nechce stát každý den hodiny u sporáku, protože se musím učit do školy. Takže předem děkuji za jakékoliv návrhy

    Další informace


    Jak vaříte dobrou hovězí polévku?

    Základem dobré hovězí polévky je kvalitní vývar. Pokud chci opravdu kvalitní vývar tak dám maso a hovězí kosti do hrnce zaliji studenou nebo vlažnou vodou a ne příliš rychle přivedu k varu. Neni dobré když varu dosáhnu velmi brzy a nechám silně vřít. Vývar by měl vřít pozvolna a poměrně dlouhou dobu. Asi tak po hodině až 1,5 hodiny přidám do vývaru všechnu kořenovou zeleninu /cerel, mrkev, petržel, / cibuly, česnek popřípadě ještě pórek. Všechnu zeleninu nechávám v celku, nebo překrojím jen na poloviny. V této době přidám i koření celý pepř a celé nové koření. Od každého několik kuliček. V této době i trošku osolím, alůe ne moc. Dosolit potom můžeme kdykoli po dokončení. Při mírném varu vaříme dál /kuchaří říkají že se musí táhnout/ pozvolna cca 1 -1,5hod. Během vaření postupně odebíráme šum, který se nám z masa a kostí uvolňuje. Potom vyndáme maso, zeleninu a vývar scedíme. Takto připravený vývar můžeme použít jako polévku i pro vaření dalších pokrmů. Můžeme použít různé zavářky, knedlíčky , noky , těstoviny nebo třeba krutony. Vářívám si vývaru většinou více, zamražený nebo i zavařený vydrží dlouho a je vždy při ruce.

    Další informace


    Jak dlouho se vaří čočka?

    V receptech je všude napsáno jen vařte do měkka ...Ale já bych ráda věděla,aspoň orientačně,jak dlouho čočku vařit (když je předem cca 2 hodiny namočená)

    Další informace


  • Co znamená slovo vari?

    z Erbenovi Kytice-vodník

    Další informace


  • Proč lidé (hlavně měšťáci) přestávají zdravit ostatní a ani nevědí, že i na chodníku se chodí po pravé straně?

    Doplňuji:omlouvám se, nedoplnil jsem to, samozřejmě zdravit ve městě protijdoucí neni zrovna něco lehkého, ale většina měšťáků přestává zdravit, když přijdou např. do menšího obchodu, kde je jen prodavačka a jeden nakupující a jak si tak všímám, i na vesnici veškeré zdravení ustává...

    Další informace


  • Co vše se peče, vaří ... na velikonoce???

    Potřebovala bych nutně vědět co se peče,vaří...na velikonoce kromě vajíček,králíčků a vajíček.

    Další informace


  • Co zaručeně pomůže na špunt ušního mazu?

    Mám zrovna štěstí, že se mi v pravém uchu tvoří více mazu, než je normální, takže jednou za nějaký čas musím na pročištění. Dá se to ale řešit i jinak, než otravovat na ušním? Odpovědi jako čistit si uši nebo vatové tyčinky si prosím nechte pro sebe. V tomto případě to neplatí. U doktora podstoupím většinou kovové tyčinky a výplach, což si sám doma asi neudělám. Existuje nějaký roztok, který by celý ten nános na bubínku dokázal rozpustit? Nevím, jak ušní spreje, ale některé to dokáží spíše naboptnat než odstranit. Díky za radu.Doplňuji:Vatové tyčinky jsou největší chybou, jakou může člověk udělat. Maz si akorát více zašťouchá na bubínek a pak už je jen jediná cesta - k doktorovi.

    Další informace