Proč se říká sýru tavený sýr, jaký je jeho původ a kde se vlastně taví? - poradna, odpovědi na dotazNa této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Proč se říká sýru tavený sýr, jaký je jeho původ a kde se vlastně taví?. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.Další informace |
Mají Syřané rádi sýr?Další informace |
nůž na sýr-proč má v těle díru?treba proto aby se syr na muz tak nelepil...:DDalší informace |
Znáte tento domácí sýr ??Tvaroh dobře rozmícháme se sodou, případně dalšími přísadami a necháme 10 minut uležet. V kastrolku rozpustíme lžičku másla, přidáme tvaroh a zamícháme. Necháme vychladit v misce. To je vše. Nevím, k jaké reakci tam dochází, ale tvaroh během těch 10 minut úplně změní strukturu a přestane mít tvarohovou chuť. Stane se z něj OPRAVDU tavený, mazací sýr. Připadala jsem si jak kouzelník. Pokud ho nesníte hned, tak skladujte přikrytý nebo v alobalu, jinak z něj budete mít amarouna. Ale to dělají normální sýry taky.Doplňuji:sody je potřeba jen malá lžička, jako přísadu můžete použítbylinky,kmín, česnek ten je nejlepší, šunkový salám, zeleninu..Další informace |
Smažený sýr vždy vytéká!proč mě vytéká sýr při smažení i když ho dvakrát obalím v trojobalu?Další informace |
Pokud pijete doma občas víno a pokud máte k vínu rádi sýr, který patří mezi oblíbený?Císařský - prvně jsem ho ochutnala a kozí.A roquefort/nivu!!!Další informace |
Podobný sýr PhiladelphiaDobrý den! Chtěl bych se zetat jestli existuje podobný sýr k sýru Philadelphia. Chutově skoro stejny nebo i stejný ale mnohem levnější. Děkuju!Další informace |
Patří do lasagní oficiálně sýrová omáčka nebo sýr?Existujou oficiální recepty na alkoholový koktejly, existuje i jeden oficiální recept na lasagne? Jak je vaříte vy?Další informace |
Je termizovaný sýr stejný jako tavený sýr?Je termizovaný sýr stejný jako tavený sýr?Další informace |
Jaký máte nejraději smažený sýr?Toto české jídlo,je proslulé,ale jaký sýr smažený máte nejraději?Díky za odpovědi,Já mám nejraději hermelín. a href"https://cs.wikipedia.org/wiki/Sma%C5%BEen%C3%BD_s%C3%BDr" rel"nofollow" https://cs.wikipedia.org/ hellip /aDalší informace |
Jaké vlastnosti mléka jsou důležité pro výrobu sýrů - nízký/vysoký obsah: tuku, bílkovin, laktózy?Vyberte prosím u každého zvlášť :) DíkyDoplňuji:Nevím o co vám jde, není to žádný pitomý domácí úkol, zajímá mě to k vypracování BP, protože to jsem nenašla jednoznačnou odpověď...Další informace |
Jak se udělají do sýru (např. Ementál) díry?Díry vytvoří CO2... Pravý švýcarský ementál je kolo o hmotnosti od 60 do 130 kg s průměrem až 1 metr. Kůra vyzrálého sýra je světle žlutá, hladká a čistá. Na řezu upoutají oka dosahující velikosti vlašského ořechu. Tyto dutiny vznikají při zrání sýra pomocí mléčné bakterie Propionibacterium freudenreichii, ve které kyselina mléčná se přemění na oxid uhličitý3 CH3CH(OH)COOH → 2 CH3CH2COOH + CH3COOH + H2O + CO2a vytvoří dutiny. Dále tyto dutiny obsahují 1% pachových látek. Mladý ementál se prodává po 4 až 6 měsících zrání, vyzrálý po minimálně 8 až 12 měsících a href"http://cs.wikipedia.org/wiki/Ement%C3%A1l" rel"nofollow" http://cs.wikipedia.org/ hellip /aDalší informace |
Jak poznám nejedlou plíseň na plísňovém sýru?Doplňuji:DRAP gt Jenže jsem zvyklí na plísňový sýr HERMELÍN a teď jsem koupil nějakou levnější značku a měl jsem ji asi týden doma a po rozbalení mi to vůbec nevonělo, něměl jsem odvahu to ochutnat... proto se ptám...Další informace |
Proč se při fotografování říká ,,sýr,, ?Hádám, že to má spojitost z ústním zápachem, ale možná se pletu....Další informace |
Bude u vás při rozloučení se starým rokem švanda či prča? Jaký je původ těchto slov?Bude oboje, jak mnoho legrace tak i srandičky, neboť se v tento čas před půlnocí sleze u domu většina ještě vnímajícího osazenstva baráku. Právě proto i letos budou Silvouše trávit se svými starými a vetchými prarodiči naše předrahé vnučičky mající 12 a 14 roků. Očekávám, že již tradičně bude nejvíce řádit moje babuš.Další informace |
Když si můžu v obchodě nabrat sám rohlíky,, proč si sám nemůžu nabrat nakrájený salám, sýr a musím říct prodavačce ?Nakrájený nebalený salám a sýr se prodává u pultu a prodavačka tam od toho je, aby nabrala a navážila. Totéž vakuově balené si můžeš nabrat z regálu sám a ty rohlíky bys stejně neměl brát holou rukou, ale buď přiloženými kleštěmi, nebo aspoň rukou navlečenou do rukavice či sáčku.Další informace |
co je to vlastne Energie? je to vlastne NIC co MA SILU? nebo jak ji popisete?sem se nedavno dozvedel ze energie je spjata s hmotou, ze bez jedny nemuze byt druhy, z jedny se nestane druhy.Další informace |
Vím, co je bambi vak. Vím i k čemu a jak se používá. Kde se však vzal tento název? Kde má to slovo původ?Tentokrát jsem se snažil hledat i na wiki, bohužel, nic jsem nenašel.Další informace |
Kdy se taví beton?Všechno má svůj bod tání. Od 1300oC výše. a href"https://www.mct.cz/soubor/zarobeton/" rel"nofollow" https://www.mct.cz/ hellip /a Láva je co ? to určitě není kov.Další informace |
Je barvivo v sýru ANNATO škodlivé?Zřejmě máš na mysli barvivo Annatto e160b. Škodlivost je 3 (od 1 do 5). Více ve zdroji. :-)) a href"http://www.zdravapotravina.cz/seznam-ecek/E160b" rel"nofollow" http://www.zdravapotravina.cz/ hellip /aDalší informace |
Jak chutná kočičí sýr?To netuším, ale určitě to bude lepší, než mrtvá myš i s chlupama. Nezbývá, než vyzkoušet. Dobrou chuť!Další informace |
|