• Proč se říká sýru tavený sýr, jaký je jeho původ a kde se vlastně taví? - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Proč se říká sýru tavený sýr, jaký je jeho původ a kde se vlastně taví?. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.

    Další informace

  • Další témata a dotazy - Proč se říká sýru tavený sýr, jaký je jeho původ a kde se vlastně taví?

  • Mají Syřané rádi sýr?



    Další informace


  • nůž na sýr-proč má v těle díru?

    treba proto aby se syr na muz tak nelepil...:D

    Další informace


    Znáte tento domácí sýr ??

    Tvaroh dobře rozmícháme se sodou, případně dalšími přísadami a necháme 10 minut uležet. V kastrolku rozpustíme lžičku másla, přidáme tvaroh a zamícháme. Necháme vychladit v misce. To je vše. Nevím, k jaké reakci tam dochází, ale tvaroh během těch 10 minut úplně změní strukturu a přestane mít tvarohovou chuť. Stane se z něj OPRAVDU tavený, mazací sýr. Připadala jsem si jak kouzelník. Pokud ho nesníte hned, tak skladujte přikrytý nebo v alobalu, jinak z něj budete mít amarouna. Ale to dělají normální sýry taky.Doplňuji:sody je potřeba jen malá lžička, jako přísadu můžete použítbylinky,kmín, česnek ten je nejlepší, šunkový salám, zeleninu..

    Další informace


    Smažený sýr vždy vytéká!

    proč mě vytéká sýr při smažení i když ho dvakrát obalím v trojobalu?

    Další informace


    Pokud pijete doma občas víno a pokud máte k vínu rádi sýr, který patří mezi oblíbený?

    Císařský - prvně jsem ho ochutnala a kozí.A roquefort/nivu!!!

    Další informace


    Podobný sýr Philadelphia

    Dobrý den! Chtěl bych se zetat jestli existuje podobný sýr k sýru Philadelphia. Chutově skoro stejny nebo i stejný ale mnohem levnější. Děkuju!

    Další informace


    Patří do lasagní oficiálně sýrová omáčka nebo sýr?

    Existujou oficiální recepty na alkoholový koktejly, existuje i jeden oficiální recept na lasagne? Jak je vaříte vy?

    Další informace


    Je termizovaný sýr stejný jako tavený sýr?

    Je termizovaný sýr stejný jako tavený sýr?

    Další informace


    Jaký máte nejraději smažený sýr?

    Toto české jídlo,je proslulé,ale jaký sýr smažený máte nejraději?Díky za odpovědi,Já mám nejraději hermelín. a href"https://cs.wikipedia.org/wiki/Sma%C5%BEen%C3%BD_s%C3%BDr" rel"nofollow" https://cs.wikipedia.org/ hellip /a

    Další informace


    Jaké vlastnosti mléka jsou důležité pro výrobu sýrů - nízký/vysoký obsah: tuku, bílkovin, laktózy?

    Vyberte prosím u každého zvlášť :) DíkyDoplňuji:Nevím o co vám jde, není to žádný pitomý domácí úkol, zajímá mě to k vypracování BP, protože to jsem nenašla jednoznačnou odpověď...

    Další informace


    Jak se udělají do sýru (např. Ementál) díry?

    Díry vytvoří CO2... Pravý švýcarský ementál je kolo o hmotnosti od 60 do 130 kg s průměrem až 1 metr. Kůra vyzrálého sýra je světle žlutá, hladká a čistá. Na řezu upoutají oka dosahující velikosti vlašského ořechu. Tyto dutiny vznikají při zrání sýra pomocí mléčné bakterie Propionibacterium freudenreichii, ve které kyselina mléčná se přemění na oxid uhličitý3 CH3CH(OH)COOH → 2 CH3CH2COOH + CH3COOH + H2O + CO2a vytvoří dutiny. Dále tyto dutiny obsahují 1% pachových látek. Mladý ementál se prodává po 4 až 6 měsících zrání, vyzrálý po minimálně 8 až 12 měsících a href"http://cs.wikipedia.org/wiki/Ement%C3%A1l" rel"nofollow" http://cs.wikipedia.org/ hellip /a

    Další informace


    Jak poznám nejedlou plíseň na plísňovém sýru?

    Doplňuji:DRAP gt Jenže jsem zvyklí na plísňový sýr HERMELÍN a teď jsem koupil nějakou levnější značku a měl jsem ji asi týden doma a po rozbalení mi to vůbec nevonělo, něměl jsem odvahu to ochutnat... proto se ptám...

    Další informace


  • Proč se při fotografování říká ,,sýr,, ?

    Hádám, že to má spojitost z ústním zápachem, ale možná se pletu....

    Další informace


    Bude u vás při rozloučení se starým rokem švanda či prča? Jaký je původ těchto slov?

    Bude oboje, jak mnoho legrace tak i srandičky, neboť se v tento čas před půlnocí sleze u domu většina ještě vnímajícího osazenstva baráku. Právě proto i letos budou Silvouše trávit se svými starými a vetchými prarodiči naše předrahé vnučičky mající 12 a 14 roků. Očekávám, že již tradičně bude nejvíce řádit moje babuš.

    Další informace


  • Když si můžu v obchodě nabrat sám rohlíky,, proč si sám nemůžu nabrat nakrájený salám, sýr a musím říct prodavačce ?

    Nakrájený nebalený salám a sýr se prodává u pultu a prodavačka tam od toho je, aby nabrala a navážila. Totéž vakuově balené si můžeš nabrat z regálu sám a ty rohlíky bys stejně neměl brát holou rukou, ale buď přiloženými kleštěmi, nebo aspoň rukou navlečenou do rukavice či sáčku.

    Další informace


  • co je to vlastne Energie? je to vlastne NIC co MA SILU? nebo jak ji popisete?

    sem se nedavno dozvedel ze energie je spjata s hmotou, ze bez jedny nemuze byt druhy, z jedny se nestane druhy.

    Další informace


    Vím, co je bambi vak. Vím i k čemu a jak se používá. Kde se však vzal tento název? Kde má to slovo původ?

    Tentokrát jsem se snažil hledat i na wiki, bohužel, nic jsem nenašel.

    Další informace


    Kdy se taví beton?

    Všechno má svůj bod tání. Od 1300oC výše. a href"https://www.mct.cz/soubor/zarobeton/" rel"nofollow" https://www.mct.cz/ hellip /a Láva je co ? to určitě není kov.

    Další informace


  • Je barvivo v sýru ANNATO škodlivé?

    Zřejmě máš na mysli barvivo Annatto e160b. Škodlivost je 3 (od 1 do 5). Více ve zdroji. :-)) a href"http://www.zdravapotravina.cz/seznam-ecek/E160b" rel"nofollow" http://www.zdravapotravina.cz/ hellip /a

    Další informace


  • Jak chutná kočičí sýr?

    To netuším, ale určitě to bude lepší, než mrtvá myš i s chlupama. Nezbývá, než vyzkoušet. Dobrou chuť!

    Další informace