• Prodávají v cukrárnách i jiné věci, než ty, ve kterých je cukr? O jakých/kterých víte? - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Prodávají v cukrárnách i jiné věci, než ty, ve kterých je cukr? O jakých/kterých víte?. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.

    Další informace

  • Další témata a dotazy - Prodávají v cukrárnách i jiné věci, než ty, ve kterých je cukr? O jakých/kterých víte?

  • U nás v Čechách je oblíbené, že hlášky z filmů zakořeni v běžné mluvě. Víte o tom, že by to fungovalo i v jiné zemi?



    Další informace


  • Nešlápnu někomu na kuří voko, když do země ve velkém začnu vozit levnej cukr z Indie?



    Další informace


    Musíme šetřit, šlyšíme ze všech stran, jsou ale i věci, na kterých bychom šeřit neměli!

    Jsou ovšem i věci, u kterých se šetření může ve svém důsledku velice prodražit. Víte které o jsou??Doplňuji:Mám tam několik chyb, snad to rozluštíte, omlouvám se :o)

    Další informace


  • Slazení čaje medem, je to zdravější, než cukr? A prý je to i s léčebnými účinky, je to pravda? Cukr v tom je také, ne?

    V medu jsou z kytiček ovocné cukry, a s nimi vitamíny a část lečivých látek z kytiček. Samotná sacharoza z řepy má jiné složení.

    Další informace


    Jak svařit cukr na perlu nebo nitku?

    O ČIŠTĚNÍ CUKRUK zavařování ovoce je třeba čištěného a vařeného cukru, jenž se dle doby vaření dělí na 7 stupňů, jež určujeme zvláštním měřítkem postrádáme-li ho, nezbývá, než říditi se určitými známkami toho kterého stupně. Na 1 kg cukru nalijeme 2/3 l vody. Použijeme nádoby čisté, nejlépe kamenné, porculánové, nebo nové smaltované, neoprýskané, a za varu stíráme novou vlhkou houbou špinavou pěnu na okraji nádoby se usazující. Neobjevuje-li se už žádná pěna, je cukr vyčištěn. Pak ponoříme do roztoku lžíci a zvedneme ji do výše. Padá-li dolů cukr v podobě velkých kapek, je to prvý stupeň - tekutý var. Měřítko ukazuje 20°. O několik minut později smočíme do cukru dřevěnou lžíci, cukr má nyní padati se lžíce jako perlička na niti zavěšená. Také, stiskneme-li kapku cukru mezi ukazovákem a palcem, táhne se jako slabá nitka. To je druhý stupeň, malá perla, slabá nitka. 33-34°.Za chvilku na to zkoušíme cukr znovu. Se lžíce se táhne dlouhá nit, na níž visí kapka. Stisknutím mezi prsty objeví se delší nit, jež se netrhá. To je třetí stupeň, velká perla, 36°.Krátce na to uděláme z drátu očko, ponoříme je do cukru a hbitě na ně foukneme. Objeví se bublinky. To je čtvrtý stupeň, 40°. Za několik vteřin smočíme v cukru menší cedík a foukáme jeho dirkami. Vyletí z něho bublinky velikosti hrachu.To je pátý stupeň, který se již nemůže měřiti mírou.Za několik minut vnoříme do cukru dřevěné držadlo lžíce a smočíme je rychle ve studené vodě. Možno-li cukr zlomiti, aniž by se lepil, je to lom, š

    Další informace


  • Víte,kdo řekl Začátky všech věcí jsou malé?

    a jak ji chápete?

    Další informace


    Víte, že dnes se mimo jiné slaví na počest sv. Jiří Mez. den skautů? Kdo vás je či byl skautem nebo sympatizantem?

    Na sv. Jiří proto, že Jiří je patronem skautů.

    Další informace


    Víte o nějakém generálovi či jiné vysoké hodnosti v ČS armádě s příjmením Peřinka?

    Nevím jestli by to měl být přímo generál, ale zkrátka nějaká vyšší hodnost by to měla být. Měl působit v československé armádě před rokem 1989, možná i chvíli po revoluci. Ale přesné rozmezí let bohužel nevím. Řekl bych tak nejdříve od sedmdesátých let až po rok 89. Díky za případné náměty.Ano o panu Peřinovi vím, není to on, ale i tak díky:)

    Další informace


  • Dá se někde sehnat barevný nebo tvarovaný / např. srdíčka / cukr ?

    Ano běžně se prodávájí cukrářské ozdoby.Tvarů moře a berev také.V obchoďácích je jich plno.Doplňuji:Asi šlo o cukr tak ten jsem také viděl. Bridge barevný.

    Další informace


  • Proč do ohřátého červeného vína patří cukr? Proč teplota mění chuť č. vína?

    Například takový modrý portugal nebo frankovka. Ve studeném stavu chutnají skvěle. Běda po ohřátí pro přípravu svařáku. Bez cukru hrozí nauzea. Čím to?

    Další informace


  • V kolika letech se může synovi říct, že sestra to má dole jiné a dceři říct že bratr to má dole taky jiné ?

    Aby se neporušil § 201 40/2009 sb. a href"http:/ortal.gov.cz/wpsortal/_s.155/701/.cmd/ad/.c/313/.ce/10821/.p/8411/_s.155/701?PC_8411_p201 PC_8411_l40/2009 PC_8411_ps50 10821" rel"nofollow" http:/ortal.gov.cz/ hellip /a

    Další informace


    Jakých třeba TOP10 věcí, vlastností, ... (klidně i jiný počet) považujete jako morální hodnoty a znaky lidskosti?

    Píšu jak mne ty výrazy napadnou, čísluju jen pro počet.1. Lidskost, 2. Ochota se zdokonalovat, 3 touha po vzdělávání, 4 láska 5 schopnost vytvářet vazby-úcta k lidem 6 respektování druhých - nezabíjet 7 umění vyslechnout druhého 8 komunikace 9 umění odpouštět, 10 respektovat nedoktutelnost cizí věci - nekrást, 11 získat jen to a tolik, kolik potřebuji a ne , abych se srovnával s někým jiným. 12 umění práce a odpočinku. 13 víraV podstatě je to asi Desatero, které odsuzuje, zabíjení, sexuální styk s cizím partnerem (tedy i stejného pohlaví), krádež, křivé svědectví, touha po cizím majetku,Naopak doporučuje vážit si lidí, nejen rodičů, pracovat a odpočívat, nenadávat a nepoužívat sprostá slova, nemít žádný idol- žádný zpěvák, herec, sportovec, tým ani politik by neměli být nějak vyvyšováni,Poslední - nebudeš míti jiného boha mimo mne, v této ateistické zemi je to těžké vysvětlovat, ale každý svým způsobem věří

    Další informace


  • Ahoj mám koupenou sušenou sirovátku a glukopur (hroznový cukr),Jak to mám smíchat (poměr)aby ztoho byl gainer.Dík.

    No, syrovatka ma cca. 13% bilkovin a 75% sacharidu.Takze velkej proteinovej napoj to neni. Cim vic pridas glukopuru budes zvedat mnozstvi sacharidu proti proteinu, ale gainer tim zcela nahradit nelze.debata o susene syrovatce treba zde: a href"http://forum.posilovani.net/index.php?actionvthread forum2 topic3408" rel"nofollow" http://forum.posilovani.net/ hellip /a

    Další informace


  • Proč se sůl snáze rozpustí ve studené vodě než cukr ?!

    sol je v podstate NaCl, takze voda rozbije ionovu vazbu lahko, Na (sodik) sa viaze s kyslikom a Cl (chlor) sa viaze s vodikom. cukor ma ovela vacsie a zlozitejsie molekuly, obsahuje vela C (uhlika) ktory sa tazsie viaze na molekuly vody, teda na rozbitie molekul cukru je potrebna ovela vacsia energia - ktoru treba pridat zvysenim teploty alebo miesanim

    Další informace


    Proc vzdálenější věci vypadají menší, než když jsou blízko?

    Vím, na první pohled hloupa otázka, jinak si svět neumím představit, ale co v našich ocich/mozku určuje to, že např. strom metr od nás je větší než když od něj popojedeme 100 metrů?

    Další informace


    Jak mám naředit lék v prášku s jiným(např. hroznový cukr) aby se dal normálně užívat?

    Lék má učinnost kolem 1mg.Myslíte že postačí mixér?

    Další informace


  • Víte o nějakých knihách, ve kterých jsou pouze barevné stránky? Prostě aby neměly bílé stránky nebo bílý text.

    Jde mi o zhorsenou ocni vadu ve ktere mi bila barva stranek drazdi spojivky a jiz po chvili cteni a zpusobi az zanet spojivek, ktery sem jiz nekolikrat prodelal a proste mi spatne funguji a reaguji na bilou barvu. Jedna se o chronickou formu na kterou doposud neznam reseni, krome toho vymenit si barvu pozadi za jinou barvu nez je bila.To lze s uspechem udelat na pocitaci pres ruzne upravy at z primo programu, systemu a ruzneho nastaveni. Problem mam u oficialnich formularu, dotazniku a ruznych smluv ktere proste dostanete standartne cerne na bilem. Tak si to pak musim skenovat do pc a cist pres pocitac. Urcitou pomoc zajistuji slunecni bryle, ktere vsak pomahaji jen o neco delsi dobu nez byt bez nich. Takze bych velmi ocenil mit moznost precist si po dlouhe dobe skutecnou knihu, ale musela by mit obarvene stranky. Vim, ze nektere knihy maji jakoby nazloutle stranky, ale to je vetsinou jen minimalne a efekt na oci oproti bile spise jen neznatelny. Predpokladam, ze primo barevne stranky treba zelene budou tak mozna u detskych knih, kam se to hodi, ale treba se najde i neco pro starsi ctenare? Vice budu pripaadne odpovidat ci doplnovat do diskuze.Velmi si vazim jakkekoliv odpovedi.Jeste doplnim, ze mam za sebou jiz operaci obou oci, jeste pred timto problemem, ktery mi zacal asi pri tretim zanetu spojivek pri delsim cteni z bileho papiru. U ocnich specialistu jsem to zkousel vselijak resit, ale na nic jsme neprisli. Nezbyva, nez se proste podridit spojivkam a netrapit je bilou,

    Další informace


    V některých pivech je udáván cukr. Obsahuje ho každého pivo.

    V některých pivech je udáván cukr. Obsahuje ho každého pivo.

    Další informace


    Proč je vysoký krevní cukr nebezpečný?

    Proč je při cukrovce (porucha zpracování cukrů z krve hromadění) závadné mít mnoho cukru v krvi? A nebo pro jedince, který nemá cukrovku proč není vhodné jíst přeslazená jídla? Na co má vliv zvýšené množství cukru v krvi?

    Další informace


  • Co mají rádi moli? Vodu, cukr nebo citrón?

    Abych to nějak vysvětlil, nedávno sem otevřel skříň kde schovávám oblečení na zimu, a vyletělo z ní hejno roztomilých, lehce retardovaných motýlků. Koupil jsem si tedy v krámě mololapku a pověsil ji na lustr. Za tejden se nepřilepil ani jeden. No a někdy ve středu ráno sem si dělal šťávu s citrónem, dal sem si to do půlitru, pak sem si došel do schránky pro poštu a když sem se ve čtvrtek večer vrátil, tak v limonádě plavalo asi 20 mrtvejch molů. Co jim teda tak moc chutná, že byli ochotný udělat to, čeho by se ani Velký Kole neodvážil? Cukr, voda nebo citrón?PS: Myslím že už se mi tohle v minulosti párkrát stalo, akorát sem si toho prve nejspíš nevšim zavčas... Zřejmě odtud se vzalo to úsloví cítit motýlky v břiše .

    Další informace