• Smažení řízků - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Smažení řízků. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.

    Další informace

  • Další témata a dotazy - Smažení řízků

  • Smažení řízku vs pěnivý olej



    Další informace


  • ahoj, ustřihla jsem si z vánočního stromku několik řízků...



    Další informace


    Kuřecí prsa - voda na pánvi při smažení



    Další informace


    Jakou kvalitní pánev - smažení bez tuků



    Další informace


  • Znáte nejlepší a nejzdravější pánve na smaženi bez použití min. oleje či sádla?

    Bez oleje či jiného tuku by to už nebylo smažení.

    Další informace


    Smažení v ActiFry, je opravdu tak chutné?

    Zajímá mě, vy co ho vlastníte, jak chutnají takto připravené hranolky a hlavně maso, s jednou lžičkou oleje a jestli není maso spíše vařené nebo dušené nežli smažené.Děkuji za odpověd.

    Další informace


    Proč čočka při smažení píská?

    A nemyslím jen tak nějaký pískot, ovšem velice vysokou frekvenci. (Dokonce to občas zní jako ptačí zpěv.)Bavím se o sušené čočce - to jsem asi upřesnit měl. Tedy asi obecněji sušených luštěninách - minimálně fazole rovněž.

    Další informace


    Proč se říká soukenickému řízkusoukenický řízek?

    Že ho do sebe mám nasoukat?Vím z čeho se dělá,ale je mi záhadou,proč je tak nazýván.Nějak tomu nerozumím,Poradíte?Díky.

    Další informace


    Proč se mi odfoukne trojobal při smažení řízků ?

    Sakra!

    Další informace


    Používáte olivový olej na smažení?

    Snažila jsem se hledat na netu, jak to tedy je, zda se to smí či ne... a vypadá to, že se to smí, že je to zdravější, dokud se nedosáhne tzv. kouřového bodu (což nevím, co je), pak se vlivem teploty začínají dít uvnitř oleje nějaké chemické změny, kdy je naopak nezdravý...Vyznáte se v tom někdo?

    Další informace


    Poradte mi jak nejlepe obalit rizky, tak aby po upeceni rizku nebyla stouhanka tvrda a maso bylo mekke?

    Dobrý den.Aby byl řízek měkký,záleží na tom,z jakého druhu masa je. U krkovice je to bez problémů. Když je děláte z kýty,je nutné maso nechat tzv. vyštěpit (vyzrát). Znamená to,že kýtu na neděli,koupím ve středu nebo ve čtvrtek. Nakrájím,rozložím na tác,uložím do lednice. Šťávu ,která z masa vyteče postupně odstraňuji. Maso se tak zbaví všeho nedobrého (kyselina mléčná ap.). Před přípravou maso osuším (neoplachuji!). Obal každý dělá podle sebe. Maso po usmažení, (podle mne jsou řízky vynikající z horkovzdušné trouby), je i z kýty křehké a dobré. A dělám to tak i s jinými druhy masa.

    Další informace


    Peceni,vareni,smazeni

    Cemu davate vetsi prednost v uprave jidla,klasicka trouba plynova,elektricka ci horkovzdusna.

    Další informace


    Mohla by v ČR vydělávat novátorská restaurace, kde by se podávaly chuťovky typu: smažení pavouci, hadi, brouci, ježci?

    Myslíte, že by si našla svoje zákazníky? Zašli byste třeba na pečeného sklípkana, pokud by vám to doporučil váš dobrý známý, protože to tam jedl? Jídelníček by mohl být daleko rozsáhlejšího. Cokoliv co v ČR jentak neseženete nebo jen za nekřesťanské sumy. V exotických zemích to není nic zvláštního viz: Jedl jsem žáby, hady, ježky, mravence, brouky i pavouky. V exotických zemích se vždy po hlavě vrhám do objevování domorodé kuchyně. Musíte k tomu mít kachní žaludek, ale stojí to za to. V mém gurmánském zápisníku z cest chybí už jen syrový opičí mozek či pečený tygří penis, píše cestovatel Jan Stach. Kambodža. Pečené žáby na trhu Sardové milují mořské ježky. Opatrně je loví v průzračných vodách azurového moře a většinou je konzumují hned na pláži. Ježek se otevře, odstraní se hnědá část a bílé maso se jí syrové buď lžičkou, nebo se ze skořápky vyjídá chlebem. Jednou jsem to také vyzkoušel. Naši známí přede mě postavili kelímek se syrovými mořskými ježky – ricci di mare. Vzal jsem si plnou lžičku, položil na chléb a sousto vložil do úst. Tak úžasnou delikatesu jsem v životě nejedl. Po pravdě to chutnalo jako velmi slané a velmi mořské bahno. Brr. Zdroj: a href"http://cestovani.idnes.cz/hadi-jezci-pavouci-ochutnavame-nejsilenejsi-jidla-sveta-p2w-/kolem-sveta.aspx?cA091228_113037_igsvet_tom" rel"nofollow" http://cestovani.idnes.cz/ hellip /a

    Další informace


    Který je váš oblíbený povrch pánve na vaření, smažení atd?

    Keramika, teflon, nerez, ocel, smalt, měď, hliník, či něco jiného?

    Další informace


    Je nějaká varianta smažení?

    Četl jsem že celkově smažení je nezdravý, je mnoho článků na jakém oleji smažit a nesmažit, někde se píše že na sádle, že při smažení na sádle se nepřipaluje, jinde zas píšou že na sádle je to nezdravý kvůli velkému obsahu tuku, koukám že zdravé smažení na nějaký zdravý způsob neexistujea proto by mne zajmalo,jak připravit maso když ne smažením ?jak připravit zeleninu když ne na panvy ?jak třebas si připravit míchané vejce když ne smažením? a podobně...

    Další informace


    Je jeden nejlepší a nejzdravější materiál na vaření, pečení či smažení?

    Titan, Nerez, Keramika, Sklo, Litina, Mramor, Smalt? Opravdu nevím jakou si vybrat z jakého materiálu, jaký materiál je na co dobrý a na co ne...v dnešní době je to i hodně prokombinovaný...člověk ani neví co kupuje

    Další informace


    Jaký je rozdíl mezi hranolkama do trouby a hranolkama na smažení?

    Já například hranolky na smažení i hranolky do trouby dám do trouby,zapnu gril a za 10 minut krásně zbarvený a křupavý,a je jedno k čemu ty hranolky jsou určený,zda do trouby nebo na smažení,tak jak je to?

    Další informace


    Jak zamezit rozstřikování omastku při smažení?

    Také prodávají kovovou siťku,která brání rozstřikování oleje.

    Další informace


    Hezký den, nevíte co to jsou polotovary ke smažení, našla jsem to v jednom receptu na internetu. Děkuji :)

    Zde je odkaz na ten recept - a href"http://www.recepty.cz/recept/lupinky-v-cokolade-147591" rel"nofollow" http://www.recepty.cz/ hellip /a

    Další informace


    Ať dělám co dělám, sýr při smažení vždy vyteče.

    Poradí mi někdo prosím? Nejlépe kdo vaří v restauraci, tam je to vždy OK.

    Další informace