• Zahusteni kecupu - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Zahusteni kecupu. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.

    Další informace

  • Další témata a dotazy - Zahusteni kecupu

  • Je pravda že vyroba kečupu je nechutná?



    Další informace


  • Zahuštění guláše chlebem?

    prosím - asi se vám to bude zdát divné, že to nevím, ale JAK se zahušťuje chlebem? :) u nás doma se guláš zahušťoval vždycky moukou a když jsem hledala zdravější variantu, tak je v receptech vždycky napsáno zahustíme chlebem - ale jak se to dělá? to se nakrájí na kostičky, nebo ho stačí nějak natrhat? jak může být starý a co třeba kůrka - s nebo bez? a má se to pak nějak povařit...?Doplňuji:děkuju všem za info :) samozřejmě, že každý vaří jiný a určitě ten nejlepší guláš ) já to zítra zkusím s tím chlebema info pro arygnoca - mně nejvíc chutná s bramborovým knedlíkem :)

    Další informace


    Zahusteni kecupu



    Další informace


    Proč se kečupu říká kečup, když je z rajčat(tomat)

    Kečup-jako omáčky vznikl v východní Asie jak kořeněný omáčka ryb nazvaný Ké Tsiap (茄汁). Angličtina a holandští námořníci přinesli omáčku do Evropy, kde mnoho příchutí, takový jako houby, sardelky a ořechy, byl přidán k základní rybí omáčce. Recept v Elize Smithové je Compleat žena v domácnosti, publikoval v 1727, volal po sardelkách, shallots, ocet, bílé víno, sladká koření (stroužky, zázvor, muškátový květ, muškát), pepř a citrón loupou.

    Další informace


    Konzumace velkého množství kečupu.

    Je nebezpečná konzumace velkého množství kečupu každý den? Někde jsem četl, že kečup je zdravý (pomáhá předcházet rakovině?), ale platí to i při velkém množství?

    Další informace


    Jaké děláte omáčky bez zahuštění?

    Omáčky bez zahuštění neznám.Jenom přírodní šťávu…

    Další informace


    Gulaš versus zahuštění ! Jak to dělát vy ?!

    Ptám se vás, starousedlíků, i vás, nově příchozích. Čím zahušťujete guláš ? Já mám jenom zkušenosti s moukou a tmavou jíškou, ale někde jsem četl, že i chlebem se dá guláš (hovězí) zahustit. Poradíte mi ?Doplňuji:Nechci se dotknou žen - kuchařek (stejně žádná neodpověděla ), ale vám , chlapům věřím. Chleba nechám chlebem a nechám to na té mouce. Opravdu nevím, co udělá ten chleba, možná, že by guláš zkysl. Maso , kližku , už mám hotové a jdu na to ! Dobrou chuť mi ani přát nemusíte . :-)

    Další informace


    Doporučíte levnou, kupovanou, či na přípravu jednoduchou omáčku k těstovinovým vrtulkám a kolínkům bez rajčat a kečupu?

    Prakticky každá omáčka, která se dává s knedlíkem, se dá jíst i s těstovinami. Smetanová (jako ke svíčkové), houbová, bratislavská, klobásová, papriková, sýrová (carbonara) ... guláš, špenát ... čína (cokoliv ochucené kari a sojovou omáčkou) ... satej (čili a kokosové mléko) ...

    Další informace


    Dají se k něčemu využít skleněný lahve od kečupu, nebo je to na vyhození?

    Pamatuji, že Přemek Podlaha kdysi vyráběl z lahví skleníky. Ale to byly takové ty velké, od okurek. Možná ale, že jestli máš těch od kečupu dost, stačilo by to na luxferové krmítko pro ptactvo :-)Já do lahviček tohoto typu dávám olej s různými bylinkami. Ten olej se nejdříve s tou bylinkou hodně zahřeje a nechá se to chvíli louhovat. Pak se bylinky odstraní a do lahve se dá nová (pochopitelně ten samý druh, který se předtím maceroval:-). To se zalije vychladlým olejem a zavřené nechá na tmavém místě. Je to pak dobré do salátů nebo míchaných zálivek. Kdybych měl chuť - doporučuji kopr, bazalku nebo šalvěj. Výborné je i chilli. Nebo česnek (ale ten olej s ním se hodně rychle kazí).

    Další informace


  • Skvrna od kečupu

    Jak odstranit skvrnu od kečupu z bílých kalkot, která se nevyprala? Dekuju

    Další informace


  • Víte, co dávají v Holandsku na hranolky místo kečupu?

    Opět jde o hlášku z filmu Historky z podsvětí a href"https://www.kfilmu.net/filmulpfiction/hlasky/" rel"nofollow" https://www.kfilmu.net/ hellip /a Vincent Vega: Víš, co dávaj v Holandsku na hranolky místo kečupu?Jules Winnfield: Co?Vincent Vega: Majonézu. Na vlastní oči jsem viděl, jak to v tý sračce topěj. S čím se ve skutečnosti podávají hranolky v Holandsku, najdete v odkazu. a href"https://nl.wikipedia.org/wiki/Friet" rel"nofollow" https://nl.wikipedia.org/ hellip /a V Nizozemsku jsou hranolky a kombinace omáček často (regionální) a známé pod určitými názvy.Druhy: hranolky s majonézou, kari a kebabem arašídová omáčka a majonéza kečup a majonéza majonézou, kečupem , kari omáčkou, arašídovou omáčkou a cibulí (neobvyklé) atd.

    Další informace