• Jste někdy na Odpovědi.cz pečení - vaření nebo i smažení? - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Jste někdy na Odpovědi.cz pečení - vaření nebo i smažení?. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.

    Další informace

  • Další témata a dotazy - Jste někdy na Odpovědi.cz pečení - vaření nebo i smažení?

  • Moje otázky a moje odpovědi - kde je najdu v novém kabátě Odpovědí?



    Další informace


    Je treba pridavat olej do vody pri vareni testovin?



    Další informace


    Budou, po současných volbách , lítat pečení holubi do pusy ?!



    Další informace


    Babička dělávala ze všech polámaných a kdovíjak při pečení nepovedených kousků cukroví kuličky.Nemá někdo recept?



    Další informace


  • Vaření v kamionu na 2kg bombě nebo kartuších



    Další informace


  • Kuřecí prsa - voda na pánvi při smažení



    Další informace


    Jak na LPG vaření?



    Další informace


  • chci si pořídit pekárnu sencor,ale nedozvěděla jsem se celkový čas pečení chleba

    to by mělo být přeci v návodu , než si ji koupíš , zalistuj v něm

    Další informace


    Pečení cukroví.

    Určitě někdo z vás peče v troubě a ptám se na Vaše zkušenosti. Mám el.troubu s ventilátorem a když peču třeba cukroví,jedná strana plechu,v mém případě pravá zadní,je upečená dříve,což znamená,že se mírně připaluje.Podotýkám,že ventilátor je zapnutý a při pečení dvou plechů zároveň je musím v průběhu pečení otáčet. Poradíte? Děkuji

    Další informace


    Mohla by v ČR vydělávat novátorská restaurace, kde by se podávaly chuťovky typu: smažení pavouci, hadi, brouci, ježci?

    Myslíte, že by si našla svoje zákazníky? Zašli byste třeba na pečeného sklípkana, pokud by vám to doporučil váš dobrý známý, protože to tam jedl? Jídelníček by mohl být daleko rozsáhlejšího. Cokoliv co v ČR jentak neseženete nebo jen za nekřesťanské sumy. V exotických zemích to není nic zvláštního viz: Jedl jsem žáby, hady, ježky, mravence, brouky i pavouky. V exotických zemích se vždy po hlavě vrhám do objevování domorodé kuchyně. Musíte k tomu mít kachní žaludek, ale stojí to za to. V mém gurmánském zápisníku z cest chybí už jen syrový opičí mozek či pečený tygří penis, píše cestovatel Jan Stach. Kambodža. Pečené žáby na trhu Sardové milují mořské ježky. Opatrně je loví v průzračných vodách azurového moře a většinou je konzumují hned na pláži. Ježek se otevře, odstraní se hnědá část a bílé maso se jí syrové buď lžičkou, nebo se ze skořápky vyjídá chlebem. Jednou jsem to také vyzkoušel. Naši známí přede mě postavili kelímek se syrovými mořskými ježky – ricci di mare. Vzal jsem si plnou lžičku, položil na chléb a sousto vložil do úst. Tak úžasnou delikatesu jsem v životě nejedl. Po pravdě to chutnalo jako velmi slané a velmi mořské bahno. Brr. Zdroj: a href"http://cestovani.idnes.cz/hadi-jezci-pavouci-ochutnavame-nejsilenejsi-jidla-sveta-p2w-/kolem-sveta.aspx?cA091228_113037_igsvet_tom" rel"nofollow" http://cestovani.idnes.cz/ hellip /a

    Další informace


    Kde mohu koupit sáčky na pečení?

    Domácí potřeby, neb třeba zde ve zdroji:

    Další informace


    Je lepší slunečnicový olej, či olivový na zdravé vaření? Co když chce někdo jíst zdravě, ale zvrací po olivové příchuti?

    Podle posledních vědeckých poznatků o působení jednotlivých druhů mastných kyselin v olejích je složení a vliv řepkového oleje ještě lepší než u oleje olivového. Řepkový olej obsahuje velmi málo nasycených mastných kyselin a naopak významné množství mononenasycených i esenciálních mastných kyselin omega 6 a omega 3. a href"http://www.mebio.cz/clanky/277-repkovy-olej-zdravejsi-nez-olivovy" rel"nofollow" http://www.mebio.cz/ hellip /a -O tom, že slunečnicový olej, velmi doporučovaný, snižuje oba cholesteroly - l dobrý i špatný, zatímco řepkový jen ten špatný, vím dávno..Četla jsem to před několik lety v knižních zdrojích, proto používám jen řepkový..

    Další informace


    Jak na smažení? :-) ..ať smažím co smažím všechno spálím nebo jsem celá poprskaná od oleje! :-(( CO DĚLÁM ŠPATNĚ?

    Pravda.. moc vařit neumím, ale totok už je moc!! :( ..zas mám poprskaný celý ksicht.. vyjímečně jsem teda nespálila.. používám teda nejlevnější olej slunečnicový, stolní.. moc se v tom nevyznám. A pánev mám asi taky levnější obyčejnou.. nějakou po babičce.. :-) ..na to moje vaření 1x za měsíc si říkám, že to stačí.. ale dycky, když smažím.. byť jen blbé rybí prsty.. připálím to. :-( Vyjímečně se mi podaří něco usmažit v pěkné barvě dozlatova! :-) Asi to bude rukama :-(( ..ale přece jenom NEMÁTE NĚJAKÉ RADY, JAK PŘEDEJÍT SPÁLENÍ A POPRSKÁNÍ OLEJEM při smažení?? :-) DĚKUJI!!! PS: a taky to mám dost mastné.. asi moc oleje! :-DDD ..áááááá.. ale když ho dám málo, tak se mi to připaluje.. :-(((((( chjo a neraďte mi, že nemám jíst smažené.. já to mám ráda :-(Doplňuji:takže sporák mám plynový a už vidím první chyby.. já to moc nerozpaluju, aby to neprskalo, jak to tam hodím!! :-D ..koupím si tu síťku!! ..to zní dobře!! děkuji ..a teda nejdříve rozpálím, po té snížím a pak vložím.. no.. takto to nedělám.. já dycky podle pocitu to dělám.. ale ty mám ve vaření opravdu mizerné!! :-/ budu muset více trénovat.. každopádně vaše rady jsou dost užitečné!! díky za ně!! :-)

    Další informace


    Dobrý den.Chtěl bych se zeptat,jestli náhodou nevíte,jak se nyní jmenuje tuk na pečení SMETOL?Mám recept na Smetol Děkuj

    Smetol není stejný jako Hera. Je nutné se zeptat na ztužený tuk. Např. Lukana - jsou jí tři druhy.Doplňuji:Zapomněla jsem dát odkaz. Já jsem nikdy ze smetolu nepekla, vždy z másla. Ale vzpomínám, že byl dost tuhý.Začneme tím, že si v kastrůlku rozpustíme 20 dkg ztuženého pokrmového tuku (Iva, Omega, Smetol, ... a href"http://webcache.googleusercontent.com/search?qcache:h2a2o3xLVKgJ:neviditelnypes.lidovky.cz/diskuse.asp%3Fiddiskuse%3DA060608_221229_p_zviretnik_dru%26razeni%3D%26strana%3D3+Smetol+nen%C3%AD+stejn%C3%BD+tuk+jako+hera cd13 hlcs ctclnk glcz" rel"nofollow" http://webcache.googleusercont ent.com/ hellip /a a href"http://vareni.dama.cz/recept.php?d1078" rel"nofollow" http://vareni.dama.cz/ hellip /a

    Další informace


    Aroma do peceni

    Dobry den, prosim Vas o pomoc kde bych mohla sehnat aroma na peceni(pridava se casto do moucniku).A pokud ma nekdo odzkouseno, zda li meni zasadne chut-chtela bych ho totiz pouzit ke zmene chuti syrovátku.S pozdravem Misa:)

    Další informace


  • Viděli jste někdy pálit adventní věnec někdy před rokem 1989?

    Já myslím, že se adventní věnce tak často nepoužívaly před rokem 1989, nikdy předtím jsem ho neviděl. Tak nějak to vypadá jako produkt konzumní společnosti. Nebo byli lidé líní věnce vyrábět, kupovat a pálit ? Nebo je adventní věnec vynález postkomunistické společnosti ?pro upřesnění:Obratem pálit věnec , tu nemyslím zapálení celého korpusu, ale pálení jednotlivých svíček.

    Další informace


  • Sheet metal a sheet of tin znamená anglicky plech na pečení, nebo to může bejt i plech třeba na okapy, nebo oboje?

    Používaj angličani tyhle slovní spojení ve spojitosti s vařením? Česky to asi neni správnej název, že? Správně je to pekáč?

    Další informace


    Jaký je tlak a teplota při vaření v běžném tlakovém hrnci?

    Našel jsem, že vaření při vysokém tlaku je u tohoto hrnce 1,05bar. Teplota 130stC.Nějak to s mosoj tedy nesedí-bylo by to podle něj až 3Bar, nevím :-(

    Další informace


    Jak se u vás říká knedlíku, který doplňuje vepřovou pečeni a zelí?

    Různá pojmenování svědčí o bohatství českého jazyka.Uveďte prosím oblast.Děkuji za vyplnění ankety.Doplňuji:Překvapilo mě, že nikdo z odpovídajících nezná pro knedlík výraz buchta. Podle jazykovědné mapy se má vyskytovat někde v oblasti jižních Čech.Šiška se užívá na Hané, i když v hanáčtině se vyslovuje jako šêškê(šêška) se širokým ê. Toto slovo a ještě bôchtê patří k nejtěžším hanáckým slovům, pokud jde o výslovnost.Ještě jednou děkuji za odpovědi.

    Další informace


    Chemická reakce octu a prášku na pečení

    Jak bude probíhat reakce octu s práškem na pečení? Bude se projevovat zvukem, zápachem, bude mít výbuch hodně velkou sílu, bude reakce probíhat za velkého uvolnění světla a tepla,...?

    Další informace