• Když brambory zmrznou, třeba nedopatřením, proč jsou odporně sladké? - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Když brambory zmrznou, třeba nedopatřením, proč jsou odporně sladké?. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.

    Další informace

  • Další témata a dotazy - Když brambory zmrznou, třeba nedopatřením, proč jsou odporně sladké?

  • Jak strouháte brambory na bramborák?



    Další informace


    Brambory - pěstovat nebo kupovat?



    Další informace


  • Co se pěstuje na českých polích, dováží-li se brambory až z Francie?



    Další informace


  • jdou udělat brambory na páře v normálním hrnci? jak a jak dlouho?

    Samozřejmě, že ano. Pokud máš pařáček nebo obyčejný cedník, v krajní nouzi i v utěrce. Vodu v hrnci přivedeš k varu - dobré je přihodit nějakou bylinku - třeba libeček, vůně se do brambor natáhne. Na to postavíš patřičné náčiní (ten pařáček, cedník nebo čistou utěrku - tu natáhneš, ale tak, aby se v ní brambory válely jako v hamaku a kolem zajistíš třeba režnou nití). Na to dáš brambory - lepší jsou menší. Buď oloupané nebo překrájené, nové i ve slupce, ovšem dobře omyté. Přiklopíš a vaříš . Jak dlouho? No, až jsou brambory měkké. To poznáš vidličkou. Myslím, že půl hodinky - podle velikosti - by mohlo bohatě stačit.

    Další informace


    a co takhle vař.brambory s povidly? chutná?

    To můžu, do těch brambor dáte ještě mouku, vajíčko, sůl a jsou z toho výborné povidlové taštičky, sypu je většinou mákem.

    Další informace


    Ranné brambory

    Zakoupila jsem ranné brambory,původ Egypt,cena bratru 15Kč/kg.Toto jsou informace z etikety. Je v pořádku,že jsou naklíčené?...:DDoplňuji:Zdroj-pojízdná prodejna. Je to spíše charita tam nakupovat.Stále nám vyhrožují.že přestanou jezdit,že se to nevyplatí.Na váhu nevidět,ceny horentní,obslužné okénko někdy vydává opravdu zajímavé produkty,ale babky chtějí abychom i my - mladí občas něco koupili,aby nemusely pro každý rohlík do civilizace.Takže mi byl podán pytlík s udanými bramborami.V obyčejném obchodě bych si všimla....:D

    Další informace


    Je pravdou,že brambory mrznou při -1°C. Při +1°C už sládnou. Při +8°C začínají klíčit a při +15°C rychle vadnou a hnijí?

    Není pravdou, ale je pravda, že je na jedné stránce je uvedené totéž, co uvádíte. Chlad bramborám nevadí, ublížit jim může mráz.Při mínus jednom stupni Celsia mrznou, při jednom stupni nad nulou sládnou.Ideální je teplota kolem pěsti stupňů Celsia, teplý sklep, který je třeba občas vyvětrat.Víc než osm stupňů nad nulou může způsobovat jejich klíčení, při ještě větší teplotě začínají rychle vadnout a hnít. a href"http://www.spirit.cz/index.php?optioncom_content viewarticle id3314:jak-spravn-uchovat-brambory" rel"nofollow" http://www.spirit.cz/ hellip /a Doplňuji:Ještě jeden odkaz na Receptář prima nápadů a href"http://www.telereceptar.cz/jak-skladovat-brambory-s434CZ" rel"nofollow" http://www.telereceptar.cz/ hellip /a Optimální teplota během skladování je v rozmezí 3-5 st. C , maximálně však do 7 st. C. V teplejším prostředí by brambory začaly klíčit a při více než 15 st. C rychle vadnou a hnijí. Pokud je sklep teplejší , vyplatí se časté větrání. Ani přílišné chladno nedělá uskladněným hlízám dobře. Při teplotě pod nulou začínají hlízy namrzat. Při plus 1 st. C sládnou. více diskuse

    Další informace


    Jdou nějakým způsobem pomocí tradičních kuchyňských spotřebičů (mikrovlnka, sporák,trouba) utento brambory...

    ...tak aby chutnaly jako kdyby byly upečený ve vohni, resp. v popelu?

    Další informace


    Jak se jmenují arašídy, které jsou sladké a po rozkousnutí pálí v puse?

    Zdravím, nevíte jak se jmenují arašídy (buráky, asi) které se dají sehnat (myslím že to byl COOP nebo kaufland) normálně u nás v obchodě, ale asi ne v každém. Prodávali se normálně v sáčku jako ostatní arašídy. Když jsem si dal jeden do pusy, byl sladký, ale po rozkousnutí a po chvíli pálil v puse, docela dost :D ale chutnalo to moc dobře a já za boha nemůžu přijít na to jak se to jmenovalo. Wasabi to nebylo, wasabi mě pálí už od začátku, tim jsem si jistý. Bylo to jako arašídy v těstíčku, možná něco japonského, nevím. Cena nebyla nijak velká. Nějaký nápad?Doplňuji:Gothic: nene, píšu že nic s wasabi to na 100% nebylo, barva byla tuším taková, jako mají normální buráky.. ale zelená rozhodně ne.

    Další informace


    Co znamená «vařené brambory m.m.», často psané v jídelníčku školní nebo závodní jídelny?

    m.m. maštěné máslem

    Další informace


    Co s uvařenými brambory?

    Od včera mi zbylo dost uvařených brambor, nevíte jak by to chutnalo kdybych je trochu repasovala ve vařící vodě a udělala z nich kaši? Nebo je to škoda másla a mléka...Doplňuji:Takže po zhotovení kaše z včerejších brambor musím konstatovat jediné: škoda mléka a másla. Děkuji všem za názory.

    Další informace


    Co je zdravější: batáty, nebo brambory?

    Brambory a batáty

    Další informace


    Co dělat, aby čerstvé brambory nezčernali?

    Dobrý den, mám naloupané brambor, ale budu je dělat až zítra, páč jsem si všimla, že mi dneškem prochází jiné jídlo v ledničce. Co nimi, aby mi nezčernali do zítřka? Už teď jsou nějaké šedivé.. :(A prosím, nepište mi odkazy, že se o tom tady už diskutovalo, nefungovalo mi tu vyhledávání a na Googlu je jenom rada, že je mám nastrouhat, či uvařit.Předem Vám všem moc děkuji za všechny užitečné rady.

    Další informace


    Babička z Moravy dělala výtečné osmahnuté brambory omaštěné sádlem s česnekem a zapíjelo se to kefírem, umíte to někdo?

    Je to jednoduché, ale recepty na netu se mi nějak nezdají. Určitě brambory s česnekem neprotřepávali , brambory byli krájené jen podélně na půlku a nebyli nijak poškozené. Tak jak tam dostat ten česnek?? A sádlem jen potřít pečicí papír nebo omastit každou bramboru zvlášť a při pečení obracet? Na jakém stupni el. trouby a jak dlouho?Doplňuji:Efchen, děkuju, ale těch receptů je velká spousta a každý jiný. Otázka zní, jak je počesnekovat rovnoměrně? Mně napadlo, jestli se brambory před pečením nepotřou rozteklým sádlem s česnekem? Ale česnek dlouhou tepelnou přípravou ztrácí chuť, tak nevím.

    Další informace


  • Proč jsou lidi v africe takový černoši, když na stejné rovnoběžce je třeba mexiko, a indiáni vypadali celkem průsvitně?

    A stejně tak z druhý strany jižní číňani..

    Další informace


  • Banka poslala nedopatřením peníze

    Banka mi nedopatřením poslala částku 3500,- Kč. Škoda tedy nedosahuje ani škody nikoli nepatrné . Jsem povinen peníze bance vrátit, nebo je to prostě chyba banky a částku by tak měl dostat k dluhu pracovník, který se spletl?Doplňuji:Samozřejmě, že se jedná o slušnost, jsem slušný člověk, ale když jsem se před lety spletl já a místo 1 napsal 2, tak mi banka napsala, že je problém nezajímá a je to moje chyba . Takže jsem se pokusil oplatit stejnou mincí

    Další informace


  • Brambory na sadbu?

    Zjistil jsem, že mám doma brambory o velikosti cca 1-3cm. Tak jako mohl bych je použíta na sadbu, dokonce mají už klíčky.Jenže je jaksi prosinec a sadbu lze provádět až tak koncem dubna, začátkem května.Mám je dát do zimy? na půdě, ale tam když je jo zima tak i mrzne. Sklep nemáme. Nechat je někde na chodbě? Ve tmě? co když se ty klíčky zvětší? Mohu je pak ostříhat. Viděl jsem i brambory, které měly třeba půlmetrové klíčky-provazy.Co doporučíte udělat?Děkuji.

    Další informace


  • Proč má někdo chorobnou chuť na sladké?

    Je to vlivem stresu? Nebo je nedostatek nějakého vitaminu, minerálů?

    Další informace


    Proč kopnutí do holeně tolik bolí? Víc než třeba do stehna?

    Je ta kost nějak víc vystouplá? Nebo tam jsou nějaké velké nervy?

    Další informace


    Jsou zdravější brambory, nebo chleba?

    Vím, že je to porovnání dvou celkem odlišných věcí, ale zajímá mě to :)

    Další informace